5 aydır bir ASUS kullanıcısı olarak yapıyorum bu yorumu. Şahsen kendi kullandığım bilgisayar N53SN-SZ129V modeli beni aşırı derecede şaşırttı. Laptop segmentinde Fujitsu kullandım çok aşırı kaliteli bir marka. İnanılmaz ama gerçek. Zaten alman malıymış. Tek memnun kalmadığım yeri plastiğiydi. Çok adi plasti kullanmışlar ama benim dediğim model düşük bir modeldi hakkını yemeyelim markanın da. Şu an Asus'tayım ve bilgisayarım uçuyor diyebilirim. Şu ana kadar kaldıramadığı oyun yok. Sadece battefield ve batman arkham city gibi grafik motoru aşırı güç yiyen iki oyunu ultra modunda kasıyor. Fakat high modunda yağ gibi akıyor resmen. Bunun dışındaki oyunlarda hiçbir problem yoktur. Zaten içindeki ekran kartı Nvdia'nın GT550M modeli. Laptop segmentinde dünyada 71. sırada ! Ram slotu ise 16 GB destekliyor. Evet açtık içini baktık ! Ben şu an çok gerek olmadığı için 8 taktırdım. Zevk ve tercih meselesi bir anlamda. Siz 16'ya tamamlayabilirsiniz.
Ekran zaten diyecek bir şey yok. Full HD ama gerçekten full hd. Bazı firmalar gibi full hd deyip sadece hd ekran sunmuyor. Bluray diski var ve 1080p videoları çok akışkan oynatıyor. Ses sistemine de diyecek bir şey bulamıyorum. Bang & Olufsen'in tümleşik hoparlörünü entegre etmişler. Çok fazla övdük ama gerçekten verdiği paranın hakkını veriyor. Ben 2,650 civarında aldım yazın vatan bilgisayar'dan fakat şu an fiyatı yine vatanda 2000 liraya kadar düşmüş. Detaylı incelemek istiyorsanız blogumdaki şu adrese bakabilirsiniz arkadaşlar.