Juzk
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
66, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Bir tanıdığım internet cafe satın aldı ortalama 100.000 TL harcama yaptı.
Herşeyi kayıtlı vergi-fatura gibi yasal konuda sıkıntısı yok.
50.000 daha yatırım yapmayı düşünüyor yeni bilgisayarlar vs. sizce KOSGEB'in tanımış olduğu fırsattan yararlanabilme şansı var mı ?
Arkadaşlar ayrıca bulunduğu dükkan da kendine ait ortalama 1 milyon TL ederi var bu dükkanın boş halinin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci-Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
140, (%100)
İletişim'e geçerek bilgi alabilirsiniz. En doğru bilgiyi tarafınıza yine onlar verecektir :)
prodoviz.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Girişimciliere veriliyor diye biliyorum. Yani daha önceden şirket kurmamış başka bir tanıdığının üzerine sıfırdan alırsa destek alabilir.
Kozmik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İnternet Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
İşgem lerden kısmen destek alabilir, kosgeb ten bu durumda destek alamaz.
Cihazların 3 yıldan eski olmaması, uygulamalı girişimcilik sertifikasından önce işyeri kurulumuna girilmiş olması.
Bu ikisine takılır başvurunuz
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şirketi açmadan önce kosgebe kaydını yaptırması gerekiyor, daha sonra şirketin açılışını yapması gerekiyor diye biliyorum. Birde hali hazırda esnaf olanlara destekleri var diye biliyorum. Siz en iyisi gidip danışın doğru bilgi alın. Belli günlerde seminerleri oluyor o zamanlarda toplu halde bilgilendirme yapıyorlar.
Kozmik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İnternet Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
O yeni yapacağı yatırıma destek alabilir, bu girişimcilik desteğinden bağımsız teçhizat desteğidir, Adana'da her cuma öğleden sonraları, paneller düzenleniyor, girişimcilikten başka onlarca destek modeli var. Destek alırsınız ama Kosgeb kobi girişim desteği değil. Zaten alternatif destek te çok, ama işte yerinde araştırmak lazım, burada farklı bilgiler oluşur.
Kozmik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İnternet Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
En hızlı ve az prosedürü olan, esnaf veya ticaret odalarından kredi çekme olabilir, tabi kaç aydır mükellef, kaç aydır ticari bi odaya bağlı bunlar önemli. Odalarında prosedürleri değişken. Misal kimisi 20.000 e kadar teminat istemez, 20.001 tl de tapu ister.
Ama geri ödemeleri, vakıf ve fona devredildiği için bankalar gibi zorlamaz. Ben 15K çektim 24 ay vadeli 3 ayda bir ödemeli 1k faiz oluştu. Ve benim bağlı olduğum oda olmamasına rağmen 10 gün sürmedi bunu alabilmem.
(Elektronikçiler odasına kayıtlıyım, seçim, hükümet değişti değişmedi vs. derken, hazine odalardan desteği çekti, bende gittim bakkallar odasından aldım. Artık AVM lere çok karşıyım :D )
Yani mevcut bu kadar yatırım varken destek alacam diye yıllarca onların hükmü altında olmak bana biraz saçma geliyor