Üstatlar hayırlı günler.

Amcama kendi çabalarımla açıp, elimden geldiğince düzenlemeye çalıştığım www.e-erteknik.com sitesinde ki header kısmında sorun yaşıyorum.

Şöyle ki, kullandığım ücretsiz tema, görsellik ayarları olarak kısıtlı olduğu için bende kendimce header'in arkasına iş ile ilgili olduğunu düşündüğüm çimen fotoğrafı koydum ve bu fotonun hemen sağ üstüne de iletişim için logo ekledim. Lakin bu ikisi de, sayfayı büyütüp küçülttüğünde sabit kalmıyor, sayfayla beraber büyüyüp küçülüyor. Hatta chrome'un dışında internet explorer ve mozilla'dan siteye girenlerde ise header çok büyük gözüküyor. Ve aynı sorun menüler için de geçerli. Menülerde sabit kalmıyor ve çözünürlüğe göre büyüyüp küçülüyor.

Özetle sorularım;

1-) Header'de ki logolar, çimen ve sağ üstte ki iletişim logosunun her monitörde sabit kalması için nereye hangi kodu yazmam gerekiyor? Yani her tarayıcıda sayfa yakınlaşsa da uzaklaşsa da hep sabit çözünürlükte kalmasını istiyorum. Ayrıca iletişim logosu için daha görsel bir yöntem var ise bu fikrinizi de duymak isterim.

2-) Menüler gene her monitöre göre sabit kalıp, görünür yapmak için isimlerini ve logolarının rengini değiştirmem için nereye hangi kodu yazmam gerekiyor?

Belki biraz armut piş ağzıma düş olacak ama "şu kodu olduğu gibi al ve şuraya yapıştır" şeklinde yardımcı olursanız minnettar kalırım. İnanın zaten bu kadar kısıtlı bilgim ile buraya kadar getirmem de mucizeydi. Sorduğum 2 soru, sitede ki 10'larca sorundan sadece ikisi ama en azından şimdilik bu ikisini de çözsem bir süre daha böyle gider. Yardımcı olacağınızı umuyor, tekrar hayırlı günler diliyorum.