MIRILTI adlı üyeden alıntı

8 sene biraz boş uğraşmışsınız o zaman :) bu cümlemi kötü anlamda algılamamanızı temenni ediyorum. Çünkü natroda yada başka yerde host,sunucu ne kadar güvenli olursa olsun scriptinizda açık mevcut ise sunucuyu ele geçirmedende shell ile admin panele girilebilir index dosyası silinebilir vs. bunların bir çok yolu mevcut ki bir siteyi hacklemek için direk sunucusuna girmekte gerekmez kolay tahmin edilebilir şifreler dahi kısa sürede bulunabilir ve yine site üzerinde işlemler yapılabilir böylelikle natroda geçilmiş olur.

hocam gerçekten gülerek okudum :) servera girildiği zaman öyle shellimi atayım çıkayım olayı yok. 100 Çeşit shell var. Biz config dosyasını okuyup mysql bağlanıp adminin sifresini md5 ile crackler zaten admin paneli üzerinden çok rahatça siteye girebilirdik. Benim kastım "Serveri Geçmek". Bu tabirde iki şey var. Bir siteye hemen r57 c99 atıp girmek var, birde o shelli attığınız halde o sunucuyla hiç bir iletişim kuramamak var. Öyle "shell ile admin paneline girip index dosyası silinir" o ayrı bi olay zaten yukarıda açıkladım. admin sifresini bulup girebilirim zaten. Ama natro'nun sunucularına shell atıldığında hangi dosya hangi dizin olursa olsun tüm izinler kapalı. Bir alt konuma geçmekten tutun, en ufak dosyayı düzenlemeye bile izin vermiyor. Natro'da birsürü hostingim var, isterseniz shell atıp reserve ip ile öğretebilirsiniz bana sunucu nasıl geçiliyor?

Cümlelerimi yanlış anlamamanız dileğimle.