THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Hırvatistan'ın Cedevita Zagreb takımını 86-73 yendi.
İlk ve son periyodu çok iyi oynayarak karar anlarında ayakta kalan Fenerbahçe, 19 asist/8 top kaybı ile topu paylaştı.

11 hücum ribaundu alıp toplamda 33-27 üstünlük kurmasına karşın 17 top kaybı yapan Cedevita 2 galibiyette kaldı.

Fenerbahçe bu sezon fazla ilk 5'te kullanmadığı isimlerle maça başlarken, sarı lacivertliler çok iyi bir basketbolla farkı kısa sürede açtı. Hickman ve Sloukas ile içeriyi besleyen, Udoh'u kullanan ve ekstra paslarla boş şutları bulan Fenerbahçe savunmada da potayı göstermedi. Udoh 5 dakikada 9 sayı 3 blok 1 top çalma ile müthiş oynarken, 18-0'lık seriyle Fenerbahçe 7. dakikada 25-8 öne geçti.

İlk periyot 25-8 sonuçlanırken, Fenerbahçe ritmini koruyamadı. Savunmada sertlik düşüp hücumda pas adedi azalınca fark 7 sayıya kadar düştü. Buna karşın Fenerbahçe soyunma odasına 40-33 önde girdi.

Cedevita geri dönüş mücadelesini sürdürürken ribauntlarda Hırvat ekibinin ikinci şansları almasıyla fark eridi. Bençten gelen Walker dış atışlarıyla sahne alınca son bölüme 62-61 girildi.

Datome oyunun kontrolünün ellerinden gitmesine engel olurken, Hickman'ın maçın başındaki performasını yeniden sahaya yansıtmasıyla Fenerbahçe farkı açtı. Savunmada Vesely ve Udoh beraberken adam değişen Fenerbahçe, rakibine şans vermedi ve maçı 86-73 kazandı.

Maçın en skorer ismi Fenerbahçe formasıyla 19 sayı bulan Datome olurken, Udoh'un 17 sayısı galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, gruptaki beşinci maçını da galibiyetle noktalarken, konuk ekip 3. mağlubiyetini aldı.

mackolik