Merhaba, aktif olarak kullandığım 7 aylık bir e-ticaret sitem mevcut.

Facebook'ta yaklaşık olarak günlük 100 TL bütçeyle reklam veriyorum. Ancak hep aklımda önce masaüstü kullanıcısına ulaşmalıyım şeklinde bir düşünce vardı çünkü masaüstünde daha rahat sipariş verilebilir formlar telefondan daha kolay doldurulabilirdi. Uzun süre de başarılı bir şekilde götürdüm. Sitem google'da hızla tırmandı ancak yaklaşık son 2 aydır yerinde sayıyordu diyebilirim.

Bundan 3 gün önce mobil kullanıcısına da ulaşma gereği duyarak facebook reklamımda mobil haber kaynağı seçeneğini de açtım. Site mobil kullanıcılarla doldu ve hem siparişler arttı hem de tırmanışım kaldığı yerden devam etmeye başladı organik sayım neredeyse 1.5 katına geldi. Hiç görmediğim günlük hite ulaştım. Tabi bununla beraber hemen çıkma oranı arttı ve sitede kalma süreleri azaldı. Ancak ben bu duruma rağmen sitemin sıralamada yükselişinden ve siparişlerin artışından memnunum.

Kısacası belki tesadüftü belki doğrusu bu bilmiyorum ama mobil girişlerin artması google'da 3 gün gibi kısa süre içerisinde gözle görülür bir artışa sebep oldu diyebilirim.