AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı
Evet çoğu e-ticaret sitesi başka şirketler üzerinden fatura kesiyor.Ek Olarak:
Aslında baya birşey var fakat jeneratör, tarım makineleri ve şuradakiler sitemizde satacağımız şeylerden bazıları: http://www.evidea.com/bahce-makinalari/c/93
Ek Olarak:
limited şirketi hocam, com.tr felan basit iş fakat şöyle düşünüyoruz. Limited şirketimizde asıl olarak sattığımız şeyler olan tarım makineleri, jeneratörler vs. satacağız. birde ayrı olarak bir sitede kendim ürünler satmak istiyorum.
yani bir yanda limited şirketimizin adı olan cakmaklarmakine.com.tr'den dediğim ürün çeşitlerini, başka bir adlada atıyorum satiyorum.com alan adıyla hediyelik eşya vs. satmayı düşünüyorum. yani 2 farklı e-ticaret sitesi olacak. 2'si içinde tek bir şirket üzerinden fatura kesmem mümkünmüdür?
Yapılabilir elbette elinizde bir limited şirketi var sonuçta. Kendi ürünleriniz haricinde farklı şeylerde satabilirsiniz ama vergi dairesine giderek vergi levhanıza satacağınız ürünleri belirten nace kodlarını eklemeniz gerekmektedir. İleride başınızı ağrıtabilecek bir konu bu, yasal olarak vergi levhanızda yer almayan nace kodlarının belirttiği ticari satışları yapamazsınız bu mali bir suçtur fatura kesmeniz bir şeyi değiştirmez zaten basit bir iş vergi dairesinde 10 dk da halledilir muhasebecinize sorun o size nace kodları listesini gönderir.
Diğer bir konuda web sitenini dediğiniz gibi cakmalarmakine.com.tr iştiraki olarak gösterebilirsiniz yeter ki fatura giriş çıkışlarında sıkıntı yaşamayın.
Benden size tavsiye vergi dairesini ciddiye alın