Ben üniversite sınavına gireceğim sene yani 11. sınıfı bitirdiğim yaz tatilinde keşke YGS konularından bir kaçını bitirseydim diye çok söyleniyordum. Eylül'de çalışmaya başladım YGS Matematik ocak 2. haftası bitmişti. Söylemek istediğim şu ki en kısa zamanda güzel bir konu dağılımı yapın ve güzel bir şekilde o konuları belirlediğiniz günlerde bitirmeye çalışın. Benim programımı paylaşayım belki faydası olur.

Sabah 8 kalkma saatim. Yarım saat içerisinde yemek ve giyinme, hazırlanma.
9'da kütüphanede oluyorum.
09,00-11,00 arası Mat1
11,00-11,45 arası Türkçe Paragraf
12,00-13,30 arası Yemek ve Namaz
14,00-16,00 arası mat 2
16,00-17,30 Fizik

Günlük bu şekilde çalışıyordum. Diğer dersleri ise etütlerde kurslarda dinleyerek ilerletiyordum.

Eğer ders çalışma isteğin yok ise bunu şu şekilde önleyebilirsin. Matematiği ele alacak olursak en sevdiğin konudan başlayarak konuları bitirmeye başlayabilirsin. Benim en sevdiğim ve basit olduğunu düşündüğüm konu Birinci Dereceden Denklemler idi. Paso onlardan çözerdim, hiç sıkılmadan. 2 hafta çöz çöz gına geldi. Dedim bide şu konuya bakayım. Rasyonel sayılar mesela. Ordan o bitti. Sonrasında Mutlak değer, denklem kurma problemleri derken bi baktım YGS'nin yarısını bitirmişim ve severek çözüyorum.

Kendini motive etme şeklini kendin belirle, hazır programlar seni başarılı yapmaz genelde. ;) :)