Merhaba arkadaşlar.
Ortada efsane bir salgın dolanıyor. Korunmak önemli, insan kendinden bile salgın kapabiliyor. Onlarca kişiyle sarılıyoruz vs vs.




Öksürük ve Grip Tarif
Çaydanlığa biraz su koyun, içebileceğiniz kadar.
İçerisine Ayva ve Elma'yı yıkayarak tüm olarak atın.
Kaynayana kadar bekleyin kaynadıktan sonra elma ve ayvanın
aşağı indiğini gördüğünüzde altını ve için.

Ayva : C Vitamini bakımından zengin bir meyve. Günde 1 ayda C Vitamininin 1/4'ini karşılar. Yüksek miktarda besin lifi içermektedir. Yeteri kadar besin lifi almak bağırsakları korur ve hemoroit gibi hastalıkları önler.

Elma : Kan şekerini dengelemekten tutun da, sinir fonksiyonlarını korumasına kadar bir çok özelliği var. O yüzden elma besin zincirimizde olmazsa olmazdır.


_____________________________________________


Öksürük, Grip Gibi Hastalıkları Önleyin :
Bir gün içerisinde illa ki çay içiyorsunuz. Çayın içine limon sıkmak çok faydalı.
Ama hiç çayın içine portakal sıktınız mı ? O zaman deneyin, çünkü portakalın içindeki
vitaminler su olarak daha hızlı yayılır ve etkisini daha hızlı görürsünüz. Bu bir önlem, zarar görmezsiniz :)


_____________________________________________


Klasikleşmiş Öksürük, Grip Hastalıkları İçin Tarif
Hapşuramıyorum, öksürüyorum, burnum çok akıyor gibi hastalıklarınız var ve iyileştirmek istiyorsanız Bal, Limon, Zencefil'i bir bardağa ekleyip için diyorlar.
Fakat biraz bir kaç saniyelik adrenalin iyidir. Bal, Limon, Zencefil ve Karabiberi karıştırın ve için. Emin olun daha etkili olacaktır.


Burada ünversite öğrencileri vardır veya normal öğrenciler hastaneye gitmeye erinirler bunlar size faydalı gelecektir, denedim gördüm :D



______________________________________________

Kakarotto 'nun Tarifi
Kuşburnunda bulunan C vitamini çok fazla. Bitki çayı yapacaksanız kuşburnu ile yapın. Söylenene göre (elbette kendim ölçemedim) 1 avuç kuşburnunda 1 kasa portakaldakinden daha fazla C vitamini varmış.

Ayrıca bal çok önemli bir şey gripte. Ilık suya bal karıştırıp içmek oldukça faydalı oluyor boğaza.

Ben önce suyu kaynatırım sonra biraz dinlenmeye/soğumaya bırakırım. 5 dakika soğuduktan sonra kuşburnu, karanfil, adaçayı, portakal kabuğu, limon ve ıhlamur içine boşaltıp evin kalorifer peteklerinde bekletirim. Sonra 10-20 dakika dinlendikten sonra balla karıştırıp içerim. Hem tadı güzel oluyor, hem gribe karşı koruyor.

______________________________________________

konusal 'ın Tarifi
Ilık sütün içerisine iğde'nin kabuklarını çıkarıp ufalayın sütün içine. Bir bardak süte 10 tane kadar iğde. Akşam yatmadan önce için, sabaha bir şeyiniz kalmaz Ne zaman denediysem etkili oldu

______________________________________________

omerenes 'in Tarifi
Beyler Antalya'da okuyorum orda yagmur falan hastalaniyoduk oyle meyve cay falan yaramiyodu.

Simdi tatilde memlekete geldim o kadar kar yagdi sogukta gezdim kar yedim buz yedim ama hergun kusburnu ictim cok sukur hastalanmadim tarifinide vereyim size.

Kusburnunu dedem ta yazdan kurutuyo aktarcidan bulursaniz super bisey.

Sobanız varsa 10 numara olur yoksada ocakta.

Tarif: 15-20 tane kusburnunu alip bi demlige koyun (ocakta yapiyosaniz cezvede kusburnulari ezin sonra atin demlige) sonra suyla doldurup kaynatin sobaniz varsa o hergun sobanin ustunde kalsin hic bisey olmaz 1 gun sobanin ustunde kalir icersiniz suyu bittikce su ekleyin 2.gun 10 tane karanfil koyun tekrardan kaynasin sonra doldurun doldurun icin bittikce su ekleyin baktiniz rengi çok açık teyze çayı gibi oldu o zaman tekrardan yapın.

Tadıda süper şifasıda.

Afied olsn