Herkese selamlar;

Tabi ki telif hakkı olan görsellerin, ücreti ödenmeden kullanılmasına tamamen karşıyız.
Ortada bir hak varsa bunun bedelinin ödenmesini sonuna kadar destekliyoruz.


Bu girişin ardından;

Şayet tarafınıza abuk sabuk bir firmadan veya genelde (enya) adı altında bir sözde firmadan hiçbir geçerliliği ve resmiyeti olmayan (DİKKATİNİZE!) konu başlığında bir mail gelirse;

Sitenizde kullandığınız falan filan görseli telif hakkına sahiptir. Yok efendim faturasını ibraz edin. Yoksa lisans ücretini ödeyin vs.

kesinlikle itibar etmeyiniz.

Ne bir adresi ne de başka bir geçerliliği olan bu oluşum, kendilerini arayıp konu hakkında bilgi almak ve yetkili olduklarına dair gerekli belgeleri ibraz etmelerini istediğinizde;

Adres veremiyoruz,
İbraz etme zorunluluğumuz yok veya edemiyoruz,
Bilgi için yurt dışı merkezimizle irtibata geçebilirsiniz (Çoğu insanın bunu yapamayacağını düşündükleri için iyi bir yöntem)

tarzında saçma sapan cevaplar ile sizleri ağlarına düşürmeye çalışmaktadırlar.

Hiç bir resmi protesto olmadan gayri resmi bir mail ile insanları ağına düşürmeye çalışan bu oluşum, görselin ücretini telif hakkına sahip olan siteden ödeyebileceğinizi beyan ettiğinizde böyle bir şeyin mümkün olmadığını ve uzlaşma bedeli olarak kendilerine 250$ ödenmesi gerektiğini, ödemenin yapılmaması durumunda yasal süreç başlatılacağını vs. ifade etmektedirler.

Yasada ki açıklardan ve kolay para hırsından her türlü **************lığın denendiği şu günlerde aman dikkatli olunuz. Bu tarz oyunlara gelmeyiniz.

Tabi ki her zaman söylediğimiz ve desteklediğimiz gibi,

Şayet kullandığınız görseller telif hakkına tabi iseler lütfen kimsenin hakkına girmemek adına bu bedelleri ödeyiniz ya da ilgili görselleri kullanmayınız.

Telif hakkı olmayan gayet kaliteli bir sürü görsel internet ortamında mevcuttur.

Herkese iyi çalışmalar.