Herkes web tarayıcısının özelliklerinden açılış hızından, sistem kaynaklarını kullanmasından bahsediyor ve bunlara göre tarayıcıları yarıştırıyor...

Ama ben bunların hiçbirini sormayacağım... ben, hangi tarayıcı sitenizi güzel gösteriyor diye soracağım.

-Hangi tarayıcı leb demeden leblebiyi anlayıp sizi çileden çıkarmıyor ve sayfanızı tam da sizin istediğiniz gibi gösteriyor?

Sorumuz bu hepiniz bilirsiniz, sitenizi yaptınız ve yayınladınız çok güzel görünüyor derken o da ne başka bir tarayıcıda footer almış başını gidiyor, sidebar kafayı sıyırmış, o yazının biçimi de ne öyle... gibi dediğiniz durumlardan başınıza eminim gelmiştir...

Tarayıcıların hepsinin farklı ayarları mevcut, ve sayfaları farklı farklı yorumluyorlar ve hatta bazen bu fark büyük bi uçurum kadar olabiliyor... yapıyorsunuz çiziyorsunuz ve hemen hemen tüm tarayıcılarda dügün görünen sayfa bi tarayıcının oyun bozanlığıyla allak bullak olmuş, soruyorsunuz "ulan diğer tüm tarayıcılar da oluyorda sende niye olmuyor?".
diye soranlardansanız;

Sorularımızı biraz daha açalım;

-Hangi tarayıcı diğer tarayıcılarla uyum içinde aynı veya yakın sonuç veriyor?

-Hangi tarayıcı web sayfasını en güzel şekilde gösteriyor? (font olsun, margin olsun, hizalama vs vs)

tüm bu sorulara toplayarak size en güzel sonuçları veren tarayıcıyı söyleyin...
sorular yukarıdakiyle birlikte 3 tane ama vereceğiniz cevap 1.

ve son olarak birde size bu konuda en kötü sonucu veren tarayıcıyı da belirtirseniz sevinirim :)

Ankette oy kullandıktan sonra iyi ve kötü tarayıcılar hakkında neden öyle karar verdiğinizi de konuda belirtiniz.

Benim cevabım;
En iyi tarayıcı: Firefox

En kötü tarayıcı: Berbat fontları ve margin ayarıyla Internet Explorer