hiç adil bir yarışma değil! geçen sene katıldım ama halk oylamasını bile geçemedim. niye? çünkü yarışmayı kazanabilmek için size oy verecek kitleniz olmalı. adam başkasına dandik bir uygulama yaptırıyor, sonra kendi sitesinde "bana oy verin" diyor hop! halk oylamasını geçiyor!

halk oylaması ve jüriyi geçip ilk 3 e girenler!

"Katılımcıların yaratıcı girişimlerini hayata geçirmelerini sağlayacak olan yarışmada..."

1.olan sadece fizik tabanlı bir oyun, hiçbir özgünlüğü yok! hadi grafikleri güzel diyelim!

2.olan sadece bir radyo uygulaması!

3.olan ise sadece bir bilgi yarışması!

diğer halk oylamasını geçenler ise blog uygulamasından hiçbir özgünlüğü olmayan oyunlara, uygulamalara kadar ne kadar gereksiz uygulama varsa geçti.

adamların mantığı ise,

Peki sen ne yaptın?

"Tuz ve Şeker" adında günlük tuz ve şeker tüketimimizi takip edebileceğimiz. kolayca hangi üründe kaç gram tuz ve şekerin olduğunu kolayca bulabildiğimiz ve kadın veya erkek olarak günlük ihtiyacımızdan fazlasınımı almışız bunu bize yazılı olarak söyleyen bir uygulama!

daha önce hiç duymadığım tamamen kendi orjinal fikrim olmasına rağmen daha halk oylamasını bile geçemedi. çünkü oy verdirttirmek için sahip olduğum bir kitlem yoktu.

sözün özü, size oy verecek kitleniz yoksa boşuna katılmayın. fikrinizin özgünlüğünün değeri sıfırdır!