Google bu aralar harbiden sapıttı.
İlk örneğim anahtar kelime bazlı yükselme konusuyla ilgili olacak;
Bir blogumu kelimesinde yükseltmeye çalışıyorum. Bundan yaklaşık 3 hafta önce güncel blog kelimesinde 29. sıradayken geçen hafta 9. sıraya kadar yükseldim. 9. Sıradayken 1 gün sonra 49. sıraya geriledim. 2 gün 49. sırada kaldıktan sonra 8. sıraya çıktım. Ve şundada ilk 500'de site gözükmüyor. Eminim 2 gün içerisinde ilk 3'e girmiş olarak görürüm.
İkinci örneğimde google'ın kopya içerik algoritmasıyla ve çalıntı içeriklerle ilgili olacak;
Sitemin içeriklerini şimdiye kadar çalan 30 kadar blogu filtreye sokmuştum. Daha sonra nedenini bilmediğim bir sebepten kendi blogum filtreye girdi. Bundan yaklaşık 2 ay önce filtreden çıktı ve eski haline kavuştu. Şimdi oyuncash.com adlı bir site var ve bu site benim sitemde dahil olmak üzere onlarca blogdan içerik çalıyor. Günde tahmini yaklaşık 400-500 adet içerik giriyor siteye! Bu 4 aylık site içerik ve başlıklar aynı olacak şekilde içeriğimi çalmasına karşın benim sitem google'da daha önce indexlenmiş olmasına rağmen bazı konularda benim üstümde çıkıyor. Sitenin neredeyse yarısı spam fakat ne kadar spam raporu gönderirsem gönderiyim hala filtreye girmedi. Durduk yere sitemi filtreye sokan google bu kadar bariz şekilde spam içeriği barındıran siteleri hala filtreye sokmadığı gibi birde özgün içerikten daha yukarda yer veriyor.
ÖZET GEÇİYORUM..
Burdan çıkardığım sonuç google'a seven değil s**en yaranır.