Her 3'ü hattı kullanan biri olarak tek önerebileceğim Avea. Niye avea diye soracak olursanız diğerleriyle cevap vereyim bu soruya: Turkcell iyi güzel müthiş çekiyor, yer altında bile çekiyor ama fiyatlar maşallah can pahası ! Paketlerini beğenmiyorum. Facebook'a 3 TL diyor saçmalığa bak ! Ben 1 GB internet ile hotfile'den program bile indiriyorum 3 TL'ye sadece facebook'u ne yapayım ? Millete'de bunu çok güzel yediriyorlar ya helal olsun valla ! 1 GB internet paketini açıp bakın Turkcell'in sitesine ne kadar acaba ? Adsl gibi mübarek :)

Vodafone'a bakacak olursak turkcell'e göre daha uygun fiyatlı tarifelere sahip ve en az turkcell kadar iyi çekim kalitesi var. Fakat onun da bana uygun tarifesini bulamadım.

Avea ise son 2-3 yılda müthiş ilerleme kaydetti. Sanırım hatalarını anlayıp 2 dk'da bir baz istasyonu dikmeye başladılar :) Şu an çekim problemi pek yok bende birkaç yıldan beri. Ama olduğu yerlerde mutlaka var. Şimdi ise 4 aydan beri her yöne 500 dk her yöne 1000 sms ve 1 GB internetini kullanıyorum. Benim için o kadar ideal ki 1 ay içinde bu üç özelliği bitiriyorum ve hemen diğer ayı bekliyorum yenilesem hemen diye.

Şunu da eklemek istiyorum: İçler acısı ama malesef gerçek. 3 operatörde deyim yerindeyse "kan sömürücüsü". Yıllardır pazarın kaymağını yedi Turkcell ama hâla doymuyor. Yani o kadar kırdınız parayı ama biraz da şöyle milleti doya doya ucuza konuştursan ne olur yani ? Diğerleri de ne yapsak da sömürsek hesabındalar malesef. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum yıllardır 3 operatör üzerinden gidiyoruz hep. Kimse de niye bir dördüncüsü veya beşincisi şunlara rakip olarak çıkmıyor diye ? Biliyorum çok büyük bir altyapı ve büyük sermayeler gerek. Ha deyince olacak bir şey değil ama hiç mi zenginlerimiz yok Türkiye'de ? Bence var ama nedense hiç rakip gelmedi. Neyse aslında blogda açsam süper yazı olurdu ama buraya yazasım geldi. Uzuun bir cevap oldu ama içimi dökmek istedim mazur görün :)