Merhaba, öncelikle sürekli forumda aktif değilim. Fakat aktif olan arkadaşlara da eğer talep ettiyseniz yapmadıkları için bende kırıldım. Web sitenizi inceledim. Fakat hoşunuza giden bir logo tasarlayabilmek için yalnızca beğenmeniz yetmez. Ya logoyu baştan tasarlayıp siteyi de (veya temayı) buna uygun şekilde düzenleyeceksiniz ya da CMS ve hazır temaya uygun logoyu üreteceksiniz. Yaptığınız logo güzel fakat küçültülmediği takdirde sitenizde kelebek gibi duruyor. İnceleyecek olursak;

WP kullanıyorsunuz ve temanız ise GoPress Free WordPress Theme. Demosu ise burada.

Görebileceğiniz gibi sağda 468*66 bir reklam alanı kullanılmış. Bu aslında 468*60 olarak bilinir. Çerçeveleri bile dahil etsek bir miktar fazla alan kullanılmış. Önemli değil. Mobile aldığımızda ise bu reklam alanının yok olduğunu görüyoruz. CSS kodlarından logo alanının da 100% olarak ayarlandığı anlaşılıyor. Bu durumda temanıza uygun logo boyutu 460*60 boyutlarında olmalı. Bu durumda logo sırıtmayacaktır.

Photoshop konusuna gelecek olursak, bu konu çok tartışmalı olsa da CC sürümleri CS'ye nazaran daha kullanışlıdır.

Ardından logomuzu tasarlamaya başlayalım. Sitenizdeki logoya atom simgesini eklediğinizi gördüm. Belli ki, konularınız da buna orantılı olacak. Bunun yanı sıra notbu .com adlı bir web sitesi zaten var olduğu için (onun sahibinin siz olup, olmadığına bakmadım) logoda hatırlanmayı kolaylaştırmak için .net üst seviye alan adını da muhakkak belirmek gerekiyor. Ayrıca geniş bir logo yapacağımızdan dolayı altına bir de slogan bulmalıyız. Hakkımızda sayfanızdan ve yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerden bunun ders notları olduğunu anladım. Bu şekilde bir kaç logo denemesi yaptım. Beğenirseniz kullanın. Siteniz hayırlı olsun.

Not: Ukalalık yapmış olmayayım. Yalnızca çok uzun zamandır web tasarım ile ilgileniyorum. Bu konuda profesyonelliğim bulunmamaktadır. Kendi çapında bir amatörüm ve öyle kalmaya niyetliyim :)

LOGO 1



PSD dosyası

LOGO 2



PSD dosyası

LOGO 3



PSD dosyası

LOGO 4



PSD dosyası