fexkomin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
55 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
Z** G**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere bir sorum olacaktı. Belki klasik bir soru olacak ama,
Alan Adı Uzantısı Önemli mi ?
Firmaların yaptığı kampanyalar ile çoğu domainlerin .com uzantısı dolu.
Bizlerde şahsen ben .com domaini daha önde tutuyorum. .Com uzantısı da dolu olunca isim bulmakta zorluk çekiyorum.
.co, .im gibi uzantılarda tavsiye eder misiniz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba;
Bana göre şahsen uzantının pek bir değeri yok. Ama genelde ziyaretçiler .com .net vb. uzantıları tercih ederek siteye giriyorlar sebebi ise alışık olmaları ve daha güvenli hissini vermesi. SEO açısından hiçbir farkı olmaz, önemli olan kişiye değilde, kişilere hitap edicek şekilde yapılması.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
analiz teknisyeni
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
aynı düşünceye bende kapıldım alan adı almak istiyorum ama neredeyse hepsi dolu .com.tc boş sizce nasıl olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Valla artık kimse alan adının tamamını yazıp girmiyor siteye. Tarayıcılarda ilk 3-4 harfi yazdın mı önceden girildiyse tamamlıyor. O yüzden uzantıyı çok kafanıza takmayın.
com.tc yerine direk .tc alabilirsiniz. Uzatmaya da gerek yok. Lakin gen.tr web.tr uzantılarına da bir bakın.
natuka
Domainlere fısıldayanadam
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
55 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
C** Ç**
-
-
-
Ticaret
54, (%100)
Kim ne derse desin şahsi düşüncem ve hep gördüklerim.
Tüm dünyada ki ilk tercihler ve ona göre domainin değeri:.com.net.org. vs vs ilerleyerek devam ediyor.
Geçen sene 4 harf .com,lar 100 doların biraz üzerinde alınabilirken bu sene en kötüsü 300 dolar civarına yükseldi tabi bu anlamsız olanları.
.net ler geçen sene ganimet gibi boştayken şimdilerde en anlamsız bir tane boşta bulamazsınız,hepsi kapıldı ve satılıktalar.
Keza bir çok 4 harf .org larda yavaştan tükeniyor.seneye onlarıda bulmak zorlaşacak.
5 harf .com,lar bile bu sene alınmaya başlandı.
Yani demek istediğim bu değerler,com dan başlayarak alt uzantılara doğru her zaman devam ediyor ve sanırım böylede devam edecek.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Haberevi.com,net,org
BiletBudur.com
Kipirdak.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
30, (%97)
Google alan adı uzantısının arama listelemesinde rol oynayan bir faktör olmadığını açıklamıştı.
Ama açıkçası bende daha cok .com sitelere giriyorum. Güven veriyor galiba. :)
Çalış, Çabala.
TurkBeyi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilişim Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%89)
org - net - com uzantıları tk - tr.gg - gen.tr - web.tr vs gibi uzantılara göre kullanıcılara daha çok güven veriyor o yüzden daha çok google 'da tıklanıyor ve üst sıralara çıkıyor
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben her zaman şöyle bir şeye inanırım. Önemli olan uzantı falan değil, tamamen site içeriğidir.
Şöyle düşünün site ismi açısından. Facebook. Bildiğiniz yüz kitabı anlamında. Ama dünyanın en büyük sitelerinde başı çekenlerden.
Domain uzantısında da benzer şekildedir bence. Siteniz güzel olduğu sürece uzantı önemsiz.