Üstadım; konuyu şöyle açıklayayım işin içindeyim.
1.) şuan instagram üzerinden satış yapanların yaklaşık olarak %90 faturasız, vergisiz satış yapıyor.
2.) bunun için bir izin almanıza gerek yok, zaten maliyenin bunu araştırdığı da yok.
Bu sorularınızın cevabıydı, ikinci aşamaya gelirsek;
1.) Maliye bu konuda yoğun bir çalışma yapıyor satıcıları da kargo gönderileri ile patlatmayı hedefliyorlar ki bu düşünceleri çok doğru. Mesela şahıs olarak haftada 50-100 paket arası gönderim yapıyorsan emin ol şuan izleme aşamasına yakalanmışsındır.
2.) Devlet kadar tehlikelisi yoktur üstadım, bu kişilere karşı en yakın zaman da ihbarnameler gidecek ve devletin maliye kanalına yakalanırsan canını çok yakarlar.
3.) Şuan öngördüğüm kadarıyla maliye 2-3 sene içerisinde internet araştırması ile ilgili bir birim kuracaktır, polisin bile whatsapp kullandığını varsayarsak bu çok yakındadır.
Fikrime gelince;
Üstadım; benim Allah'a şükür iki tane şirketim var hepsinde vergisini,ssk,bağkurunu öderim. Allah ödeme kolaylığı versin yeter.
Her ne kadar bizim devletimiz hırsızsa'da ( Bu konu çok açık %18 vergi ve gelir vergisi, muhtasar falan derken ) devlet adamı paramparça ediyor.
Ama kolaylıklarını kullanırsanız her şey idealdir.
Vergi kaçırmak hırsızlıktır üstadım, yetimi ve öksüzü var, hırsızı var :)
Umarım okuyunca da kimsenin gönlü kalmaz bunlar sadece kendi fikirlerim.