-
-
Yaş/Cinsiyet
56 / E
-
Meslek
İsci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kendi instagram hesabından pasta satan, saat , ayakkabı satanlar var direk hesabımızdan duyuru yapıp satabiliuor muyuz? İzine falan gerek yok mu ?
afazi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Hayır tabii kide serbest, en azından ben öyle biliyorum yan dairemde ki bayan instagramda 2 senedir aralıksız satış yapıyor sanırım 50bin üzeri takipçiside var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
nasıl yasal olsun vergi mi veriyorlar sanki ancak bu konuyla alakalı yeni bir düzenleme hazırlığı olduğunu düşünmüştüm
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
56 / E
-
Meslek
İsci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de öyle düşünmüştüm ancak piyasada çok olunca merak ettim. Karlı bir ise benziyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bil.Prog.
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Fatura kesebiliyorsan istediğin yerde sat yasal, fatura kesemiyorsan yasak
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evde satış yapma izni alman gerekiyor, bunun içinde vergi dairesine başvurmalısın. 'EL EMEĞİ' adı altında satış yapmana izin veriyorlar ve vergi ödemiyorsun.
Kargolamada vergi sıkıntısı yaşamaman içinde sana verilen izin belgesinin fotokopisinin kullanıyorsun.
Cbaran
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Üstadım; konuyu şöyle açıklayayım işin içindeyim.
1.) şuan instagram üzerinden satış yapanların yaklaşık olarak %90 faturasız, vergisiz satış yapıyor.
2.) bunun için bir izin almanıza gerek yok, zaten maliyenin bunu araştırdığı da yok.
Bu sorularınızın cevabıydı, ikinci aşamaya gelirsek;
1.) Maliye bu konuda yoğun bir çalışma yapıyor satıcıları da kargo gönderileri ile patlatmayı hedefliyorlar ki bu düşünceleri çok doğru. Mesela şahıs olarak haftada 50-100 paket arası gönderim yapıyorsan emin ol şuan izleme aşamasına yakalanmışsındır.
2.) Devlet kadar tehlikelisi yoktur üstadım, bu kişilere karşı en yakın zaman da ihbarnameler gidecek ve devletin maliye kanalına yakalanırsan canını çok yakarlar.
3.) Şuan öngördüğüm kadarıyla maliye 2-3 sene içerisinde internet araştırması ile ilgili bir birim kuracaktır, polisin bile whatsapp kullandığını varsayarsak bu çok yakındadır.
Fikrime gelince;
Üstadım; benim Allah'a şükür iki tane şirketim var hepsinde vergisini,ssk,bağkurunu öderim. Allah ödeme kolaylığı versin yeter.
Her ne kadar bizim devletimiz hırsızsa'da ( Bu konu çok açık %18 vergi ve gelir vergisi, muhtasar falan derken ) devlet adamı paramparça ediyor.
Ama kolaylıklarını kullanırsanız her şey idealdir.
Vergi kaçırmak hırsızlıktır üstadım, yetimi ve öksüzü var, hırsızı var :)
Umarım okuyunca da kimsenin gönlü kalmaz bunlar sadece kendi fikirlerim.
9 kişi bu mesajı beğendi.