Merhaba,

SEO ile ilgili yorumlarına "iyi/sıkı bir çalışmayla güzel işler yapabilirsiniz.." gibi cümlelerle başlayan arkadaşlar bu konuya daha çok katkı sağlayabilir.

Nedir bu sıkı çalışma?

Sıkı çalışma cümlesinin altını maddeler halinde doldurabilir misiniz?


Araştırma yaparken sık karşılaştığım sorun hurafe bilgiler. Emek verirken gerilemek kimse istemez.. Bu yüzden kendi araştırdığım öğrendiklerimi de bu başlığa ekleyeceğim.


SEO ile ilgili ve tecrübelerini samimiyetle paylaşmak isteyen herkes -SEO uzmanı yada acemisi farketmez- bu yorum altından, özel mesaj, e-posta, whatsapp, skype, güvercin yada duman bildiklerini aktarabilir. Ulaşan her bilgiyi bu konu altından güncelleyip paylaşacağım. Hem ortaya herkesin faydalanabileceği sağlam bir kaynak çıkmış olur, bende öğrenirken öğretmiş olurum. SEO yaklaşımlarını nedenleriyle birlikte yazarsanız daha etkili bir yazı oluşacaktır.

İletişim: Doruk

Pm: Doruk
Skype: drksnmz
E-posta: dorukosanmaz [at] hotmail.com
Whatsapp:0532 387 1247


Kullanıcı Katılımlı Tüm SEO Taktikleri




  • İçerikte bulunan, Google sıralamada yükselmek istenen hedef anahtar kelimenin kalın, eğik yada altı çizgili olarak vurgulamak.

Yapılış nedeni: Google botların vurgulu kelimeleri ön planda tutması. | Katkıda bulunan: egebesiroglu



  • Site içeriğini eğlenceli başlıklar ile sosyal medyada paylaşmak.

Yapılış nedeni: Hali hazırda online olan muhtemel ziyaretçinin ilgisini çekip, paylaşım aracılığıyla siteye yönlendirip trafik kazanmak. Sosyal medyadan gelen trafik Google sıralamada üstleri çıkmayı destekler. | Katkıda bulunan: ReşitÇiçek



  • İki ayrı kelimeden oluşan anahtar kelimeler tek bir etiket olarak yazılmalı, kelimeler birbirinden ayrılmamalıdır. Örnek; "sivilce", "tedavisi" yerine "sivilce tedavisi" gibi.

Yapılış nedeni: İki kelimelik anahtar kelime kullanmak, botların daha rafine veri elde etmesini sağlar. | Katkıda bulunan: devrimedia