Merhabalar,
Malumunuz 2000'li yılların başlarına sosyal ağ projeleri damgasını vurdu. Bu projelerin sahipleri dolar milyarderi oldular.
Video fotoğraf vs. paylaşımı alanında facebook, instagram; CV paylaşımı ve profesyonel network anlamında linkedin, kendine has konseptiyle twitter günümüzde yaygın kullanılan sosyal ağlar.
Artık ne facebook instagram ne linkedin ne de twitter benzeri yeni bir projenin tutmayacağı aklıselim herkesin malumudur.
Fakat sosyal ağ konusunda açık benim görüşüme göre henüz dolmuş değil. Henüz bence tek bir konu/konsept daha var sosyal ağ projesi olarak. Rengi değiştirmekten, resimi sarı kutu içinde paylaşmaktan, anlık mesajlaşma kutusunu sola çekmekten bahsetmiyorum. Nasıl facebook'un linkedinin twitter'ın instagram'ın kendine has bir konsepti varsa benim kafamdakinin de öyle özel bir konsepti var.
Proje kafamda taslak halinde hazır. Detaylarını kafamda oluşturmaya çalışıyorum. (Üst menüde neler olsun ne nerede olsun gibi detaylar) Yakın bir zamanda bir notere gidip tasdik ettirmeyi ve sonrasında yatırımcı aramayı düşünüyorum. İlk etapta
-site tasarımının yapılması
-sitenin ios/android/windows phone uygulamalarının yapılması
için bir tasarm firmasıyla anlaşmak gerekiyor. Bu iş için 50 bin liraya yakın para gerekecek. Belki daha fazla bilmiyorum.
Ayrıca sitenin reklam giderleri ve Acun'un programları gibi popüler programlarda sponsorluklar için 300-500 bin lira dolaylarında bir para gerekecek.
Not: site ilk yıllarda Türk alt alan adından devam edecek.
tr.site.com gibi
sonra zamanla en.site.com, fr.site.com, it.site.com gibi devam edip gidecek.
site: universal bir alan adı olacak ve şu anda o tarzda boş bir sürü alan adı var. O konuda da sıkıntı yok.
Sormak istediğim şu.
-Noterde bu işlemleri yaparken nelere dikkat etmeliyim? Projeyi öyle bir tasdikletmem gerekir ki adam site konseptinde tek bir maddeyi değiştirip benzerini açamasın.
-yatırımcı bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
-Benim programlama bilgim yok, genelde bu işlere giren kişiler programlama bilgisi olan kişiler. Sitelerini kafalarına göre kendileri kodlayan kişiler. Bu benim için dezavantaj mıdır?
teşekkür ederim görüş belirten herkese.
Ekleme: Connected2.me'yi kuran da bir Türk'tür ve şu an milyonlarca üyesi var. Olmaz demeyin her şey mümkün. Bendeki projenin Connected2.me ile uzaktan yakından ilgisi yok, sadece olmaz mümkün değil diye düşünmemek gerektiği için yazdım bunu.