-Noterde bu işlemleri yaparken nelere dikkat etmeliyim? Projeyi öyle bir tasdikletmem gerekir ki adam site konseptinde tek bir maddeyi değiştirip benzerini açamasın.
-yatırımcı bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
-Benim programlama bilgim yok, genelde bu işlere giren kişiler programlama bilgisi olan kişiler. Sitelerini kafalarına göre kendileri kodlayan kişiler. Bu benim için dezavantaj mıdır?


1- önce şu noter işini bi unutun. aklına her fikir gelen noterde tastikletecem kafasında. koskoca facebook, twitter, myspace gibi devler benzerlerini açtırmamayı başardı mı? türkiye penceresinden bakalım. ekşi sözlük başka bir sözlük sitesi açtırmamayı başardı mı? böyle bir dünya yok. her zaman ilk çıkan avantajlıdır ve taklitler aslını yaşatır önce bunu kabullenin.

2- yatırımcı bulmak için önce siteyi çalışır hale getirip vizyonu geniş insanlar bulmanız gerekir. türkiye gibi bir ülkede ise yatırımcı çıkacağını sanmıyorum. bu nedenle yabancı finansörlere yönelmeniz gerekecek bence.

3- progralama bilmeden bu işin altından kalkamazsınız. acı ama gerçek. ileride çok büyük bir şirket haline gelirse projeniz elbette yüzlerce çalışanınız, bir programcı ekibiniz olacaktır. ancak başlangıç için sizin bu konuyu kotaracak kadar bilginiz olması şart.

özetle işiniz çok zor görünüyor. gönül ister tabi türkiyeden de böyle dünya çapında bir sosyal ağ çıksın. başarılar dilerim.