Link kısaltma servislerinde sürekli goo.gl'ın önerilmesi ve Matt Cutts gibi isimlere açıklamalar yaptırılması da, yazıda seo bir pazarlama aracıdır olayındaki gibi Google'ın kendi servisleri üzerinden kendine reklam geliri oluşturma sanatıdır.
Dikkat edin esnek temaların kullanımı hakkında piyasada ilk haberler döndürülmeye başladığında tema yayıncıları bundan çok iyi gelirler kazandı. Hiç de öyle esnek temaya sahip olmayan siteler ölüp bitmedi. Hata bir eklenti ile bile sitenize mobil görünüm sağlayabiliyorsunuz ücretsiz olarak.
Ardından ssl dendi. Sanki herkesin sitesinde kişisel bilgilerle alakalı paylaşım gerektiren alanlar varmış gibi https'ye geçmeyen site neredeyse sıralamadan kaldırılacakmış gibi bir durum ortaya çıktı. O dönemde de hosting firmaları çok deli paralar kazandı.
Google'da ticari bir firma olarak pastadan payını alma durumu saklı kalmakla birlikte, sektörün farklı dinamiklerine de gelir kazandırmak için bu tarzz şeyleri kullanıyor.
SEO konusunda yıllardır bu yukarıda bahsedilen her sene başında anlatılır durur. X güncellemesi geliyor footer bitecek, Y güncellemesi hiçbir şeye benzemeyecek whois linkler sizi bitirecek, Z güncellemesi yapay zeka ile gelecekmiş şimdi hapı yuttunuz vs.
Yukarıda yapılmaması öngörülen tüm çalışmalar da şu an hala bal gibi çalışıyor ve birçok seo firmasından da rapor aldığınızda yaptıkları üç aşağı beş yukarı bu söylenenler.
Ya en başta Türkiye'nin en önde gelen siteleri spam'la ayakta duruyor. Scroll yapısındaki sayfalar defalarca kere Adsense politikalarını çiğnediği halde birşey olmuyor. Bir de bunları milleti keriz yerine koymak için 'Bunlar Premium Publisher' diye bir terim monte edildi. 18 farklı tipte backlink yöntemi var kullanılan. Tümüyle alakalı aman onu yapmayın yoksa ceza alırsınız yazan 'uzman' görüşü koyarım şuraya. Hepsi de yapılıyor.
Google kullan, Google Plus kullan, Youtube kullan, Google kısaltma servisi kullan... bunlardan naparsan yap zararsız ama başka yerden yaparsan olmaz.
Sonuç olarak Google ticari bir kuruluş ve ttığı her adım kendisine direk ya da dolaylı yoldan para kazandırmak için. Üstte paylaşım yapan üyeye teşekkür etmekle birlikte, üstte yapılmaması gerkir denen şeylerin çoğuyla ben de Adsense sitelerden ciddi gelirler elde ettim. Her sene de aynı terane yazılıp çizildi ve her defasında bu sene son bak görürsüne geldi iş. Değişen de hiçbir şey yok.
Özgün içerik sizi hiçbir zaman uçurmaz. Son dönemlerdeki bu yaygın ifadeye güvenmeyin. Fiverr gibi platformlarda para kazanmak için insanların oluşturduğu bir reklam algısı bu. Özgün içerikle iş bitse herkes otursun yazsın. Sonra ben hep özgün yazıyorum, rakibim kopya içerikle benim üstümde diye sızlanırsınız.
Dediğim gibi istediğiniz seo uzmanıyla çalışın, şuraya yaptığı çalışmanın raporunu koyun, bakın üstteki maddelerden hangisi yok.