Soru cevap bölümünde denk geldiğim bir konu herkes faydalansın diye paylaşayım
Başarılar.
Backlink çeşitleri ve tanıtım yazısı
Merhaba hocam öncelikle böyle bir uygulama yaparak aklımızdaki soruları gidermemize yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Backlinkler ile ilgili kapsamlı bir sorum olacak. Eminim bir çok arkadaş bunları merak ediyordur.
Forumlarda yılbaşı paketi gibi backlink paketleri satılıyor bunların manulel olarak doğal yollardan alınması mutlaka en doğru olanı. Ama belirli bir periyotta aşağıdaki maddelerden hangilerini sitelerimize uyguladığımızda faydalı bir seo çalışması yapmış oluruz onu öğrenmek istiyorum. Biraz detaylı soru olacak farkındayım ama gerçekten çoğu kişiyi bilgilendirecek bir soru olduğunu düşünüyorum.
Örnek bir backlink ğpaketi içeriklerini tek tek yazıyorum.
1-Forum tanıtımı: Belirli periyotlarla forumlardan tanıtım yapmamız faydamıza olur mu ve linklendirme işlemi nasıl olmalı. Hnagi periyotta olmalı ve anahtar kelimemiz üzerine mi yoksa direk site adresi şeklinde mi olmalı.
2-Dizinler ve firma rehberleri: Yerli veya yabancı dizin başvuruları geçerliliğini hala koruyor mu? Fayda yada zarar ekseni nedir?
3-Ziyaretçi defteri yada yorumlar: Bunlardan verilen anahtar kelime linkleri yada direk web site linki vermek seo açısından faydalı mıdır?
4-Who is backlink: Who is Sorgulama sitelerinden elde ettiğimiz backlinkler manuel ve nadir şekilde uygulanırsa fayda sağlar mı?
5- Edu-Gov backlinkelr : Bu ara çok popüler olan edu-gov sitelerden alıncak footer yada yorum backlinklerinin bir zararı olur mu?
6- İmleme ve pingleme(otomatik wordpress pinglemeleri dahil) ? Hangisi ne periyotla kullanılmalı?
7-Footer link: Son güncelleme ile etkisi yitirdi denilmekte fakat hala kullanılıyor. Sizce büyük sitelerden almak faydalı olur mu ?
8- Toplu Sosyal medya paylaşımları: Backlink paketlerinin vazgeçilmezi. 30 twitter, 20 facebook, 50 tumblr bilmem kaç pinterest vs diye yapılan toplu paylaşımların sitemize bir zararı olur mu yoksa aksine fayda mı getirir. Azda olsa (mesela 10ar tane) böyle bir paket almak sizce iyi midir sınuçta kendi imkanlarımızla böyle bir ağa asla ulaşamayız?
9-Sözlük tanıtımları: Buralardan alınan linklerin faydasını uzun veya kısa vadede görebilir miyiz?
Buardaki sorularımın amacı toplu paketler alıp sitemizi spama sokmak yada riske etmemek adına yukarıdan yazılanların hangilerini manuel yada otomatik yapmalıyız yada yapmamalıyız.
Şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP
Müslüm ASLANTÜRK Staff answered 3 ay ago
Merhabalar,
Öncelikle gerçekten kaliteli bir soru olmuş, telefonlarda sürekli sorulan sorulardan biridir.
Açıklamalara başlamadan önce herşeyin dozunda olması gerektiğini bildirmek isterim. Yeni açılan bir sitenin öncelikle eksiklerini giderme ve oturma sürecinin 3 ila 6 ay arasında olduğunu, seo’nun sabır gerektiren ve acele etmeden yapılan bir uygulama olduğunu unutmamak gerekir.
Sorularınızın bazıları piyasanın yönünü değiştirecek cinsten sorular, sürekli tepki alıyoruz bu açıklamaları yaparken, seo nun doğru bilinmesi açısından %100 şeffaf açıklamalar yapıyoruz.
Forum tanıtımı
Forum tanıtımı ilk 2 ve 3 ayını doldurmamış siteler için zararlı bir işlemdir, 2 ayını dolduran bir site için mantıklı tanıtım ve az ölçekte yapılan tanıtım faydalıdır. Linklerin açık olarak verilmesi gerekmektedir. Örneğin şu hizmeti x adlı firma sunuyor bu linkten ulaşabilirsiniz tarzında, firmayı veya ürünü tanıtıcı yazı yazılabilir yine yazıların 300 kelimeyi geçmesi ve her forumda farklı bir yazının kullanılması şarttır. Yani her forumda aynı yazılar ile tanıtım yapamazsınız. SEO üzerindeki etkisine gelecek olursak, bir forumdan sayısız link çıkışı yapıldığı için ve linkleriniz nofollow linkler olarak değerlendirildiğinden dolayı, linklerinizi açık olarak bırakırken Google link kısaltma servisini kullanarak bırakmanız daha etkili olacaktır. Forumlar seo üzerinde çok etkili elemanlar değillerdir. Çok fazla yapılmamasında fayda vardır.
Dizinler ve firma rehberleri
Firma rehberleri forumlara göre daha etkili elemanlardır. Doğru yapılış şekli ise yine az oranda firma rehberlerine eklemek sağlıklıdır. Dizinler gereksiz elemanlardır. Yüksek oranda link çıkışı yapan bir dizin seo açısından etkisiz elemandır. Sadece URL den URL ye takip sistemini çalıştırmaktadır. Firma rehberleri daha etkili kalmaktadır. Yabancı dizinlere gelecek olursak sadece zaman kayıbı diyebiliriz.
Ziyaretçi defteri yada yorumlar
SEO açısından en zararlı elemanlardır. Ziyaretçi defterlerine yapılan yorumlardaki linkler site sahipleri tarafından belirli dönem içerisinde kontrol edilir ve kaldırılırlar. Bir linkin 6 aydan önce kaldırılması siteyi olumsuz yönde etkilemektedir. Hiç yapılmamasını gerekmektedir. Bir çok SEO paketinde karşınıza çıkar uzak durmanız gereken işlemlerden biridir. Yorum konusuna gelecek olursak kendi sitenize yapılan yorumlar daha faydalıdır. Burada anlatmak istediğim sitenizdeki konulara, farklı ziyaretçiler tarafından yapılan yorumlar olumlu etki yaratmaktadır. Başka sitenin yorum bölümünde linkinizin olması siteniz açısından zararlı bir işlemdir.
Who is backlink
Bu konuyu hızlıca geçmek istiyorum, halen yapan kaldımı bilmiyorum ama, whois backlink sitenizin düşmanıdır diyebilirim.
Edu-Gov backlinkler
Bu işleme uyanık ve amatörce yükselme yöntemi diyebiliriz. Organik bir işlem değildir. İlk yapıldığı dönemlerde doğal olarak tetikleme görevi göreceğinden yükselişler yaşatacaktır. Lakin Penguin 4.0 yolda üzerine basarak belirtmek istedik ve defalarca haber yaptık. Fouter link zararlıdır. Yine aynı şekilde yorum link zararlı bir işlemdir, aralık ayında çıkmasını beklediğimiz güncellemede bu tarz işlem yapan tüm sitelerde gerileme yaşanacaktır. Şunuda unutmamanızı isterim SEO bir pazarlama sanatıdır, her satıcı ürününü güzel ve faydalı olarak tanıtmak ister. Bazı SEO’cu arkadaşlarımızın kafası halen eskiye gitmektedir. SEO devri değişti bunu umarım en kısa sürede kabullenir ve sitelere zarar verecek işlem yapmaktan vazgeçerler.
İmleme ve pingleme
Bu konuyuda hızlıca geçmek istiyorum, yine aynı şekilde who is kadar zararlı bir işlemdir. Yapılmasının hiç bir anlamı yoktur. Bunun yerine sitenize RSS kurmanız daha sağlıklı olacaktır.
Footer link
Son güncellemeler ile eskisi kadar etkili bir eleman olmaktan çıkmıştır. Aynı içerikleri barındıran bir siteden fouter alanından değilde bir yazı ile yönlendirilerek verilmesi daha sağlıklıdır. Header,fouter alanları ve sidebar alanlarında olmaması gerekmektedir.
Toplu Sosyal medya paylaşımları
2016 yılı sosyal medyacıların yılı diyebiliriz, yakında sizlerde göreceksiniz. Bir haber yayınlamıştık. Facebook içeriklerini google dizinlerine açtı başlığı altında yine youtube içinde aynı durum geçerlidir. Diğer sosyal medya kaynaklarıda sırası ile içeriklerini sunacaklardır. Evet yüksek takipçili ve yüksek beğenili sayfalarda tanıtım yapmak faydalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu linklerin açık olarak değilde, google link kısaltması ile verilmesidir. Google tarafından yapılan açıklamada sosyal medya hesapları üzerindeki tüm linkler nofollow linklerdir. Matt Cutss un bir videosunu paylaşmıştık bu konu ile ilgili. Google link kısaltmalarını kullanmanız daha etkili olacaktır ibaresi geçmektedir.
Sosyal medya paketleri alırken öncelikle, her sosyal medya sayfasında aynı içeriği paylaşmamaya, sitenizdeki haberi birebir yayınlamamaya dikkat etmelisiniz. Sosyal medya çalışması 1 defa yapılıp kesilecek bir çalışma değildir. Bir paket almak yerine kendi hesaplarınızı açarak, içerik paylaşımları yaparak doğal yollar ile takipçi kazanmaya çalışmanız daha etkili olacaktır. Aniden yapılan tüm işlemler zararlıdır. Örnek vermek gerekirse; sitenizin hiti 10 tekil ise sonraki gün 1000 tekil ve sonraki gün 15 tekile geldiğinde etkisiz ve anlamsız bir çalışma yapılmış olur. Bu tarz çalışmaları ürün satanlar anlık kampanyalarda kullanırlar. Facebooktan hedef kitle belirleyerek doğru takipçi kazanmanız daha sağlıklıdır. Bizler tüm müşterilerimiz için bu işlemi yaparız.
Sözlük tanıtımları
Bu işlem anlamsız bir çalışma şeklidir. Bir sözlük sitesi düşünün ve sizi tanıttığını düşünün. Sadece gülmek gerekir, bizler gibi google da bu işleme gülmektedir. Sözlük tanıtımı yapmayın arkadaşlar kesinlikle anlamsız ve en boş çalışmalardan biridir. Sözlüklerde içeriğiniz ile ilgili bir açıklama var ise, siz daha doğrusunu biliyor iseniz açıklamayı yaparsınız link uzantısı kullanmadan seo sefi sitemizde daha kampamlı bilgide bulabilirsiniz tarzında yapmanız organic ve linksiz trafik kazanmanızı sağlar.
Açıklamalarda çıkarılacak sonuçlar açıkça organik seo çalışmanız ve yapacağınız işlemleri az ve öz mantıklı olarak yapmanız sağlıklı sonuçlar doğuracaktır. Yapılan işlemlerin tamamı manuel olarak yapılmalıdır.
Kaynak seosefi.com
https://www.seosefi.com/seo-cevaplar/backlink-cesitleri-ve-tanitim-yazisi/
Not telden kopyala yapıştır yaptım bazı kelimelere link verilmiş telden bu kadar oluyor :)