Yanıldığınız bir nokta var. GSM şirketleri sizlere fazla bir ücret talep etmesi söz konusu değil. Mevcut alt yapılarını güçlendirerek bağlantı protokollerini LTE standartlarına çıkartıyorlar. Bu 2G den 3G geçiş gibi düşünün. Firmanın alt yapı değişikliği size neden zamlı bir bedel yansıtsınki.

Aksine 15 - 20 GB'lık paketleri daha uygun fiyatlara alabileceğiz. Benim düşüncem bu yönde. İnternet hız kotaları baz istasyonlarına düşen yükü azaltmak için konuluyor. ( Birazda Ticari yönü var tabi. ) Fiber alt yapı ile güçlendirilen baz istasyonlarında artık trafik daha az yaşanacağı için bir esneklik yaratıla bilir.

Bazı arkdaşlarda 4G - 3G paketi falan diyorlar. Sen gidip 2G paketi alabiliyormusun şuan hayır. Buda aynı şekilde tüm ineternet alt yapısı 4 G olacak. Firma bizlere 4G internet paketi diye satış yapmayak. Belki ilk isimlerini öne çıkarmak için 4G ineternet paketi diye paketler gelecektir ancak şuan bir internet hizmetiniz varsa. Baz istasyonları LTE geçtiği taktirde 4G yazısını göreceksiniz ve internet hızınız 4G olacak.

Bir daha düşündüm Burası TÜRKİYE