SamedSEZGİN adlı üyeden alıntı

Kardeşim senin geçtiğin dönemlerden eminim bir çoğumuz geçmişizdir. İşkur ve umem bu ikisinin istihdam garantili kursları var. Özellikle umem de nadiren açılsada firmaların kursları oluyor. Takip edebilirsen iyi bir kurs yakalarsın. Ayrıca kurs döneminde de ücret alıyorsun.


İşkur işbirliğiyle verilen eğitim programı vardı gittim görüştüm. İşkur diyor ki o şirket eğitimi verir, paranı, sigortanı biz veriyoruz eğitimden sonra işe o mutlaka alacak. Şirket diyor ki eğitim 6 ay, 6ay boyunca eğitimini veriyoruz sonunda sertifika veriliyor. 6 ay sonunda işe alıp almama bizim elimizde. İşkur ise tam tersini söylüyor zorunlu diyor. İşkur günlük harçlığını veriyor o da aylık 800- 900 gibi bir ücret. Firma maaş ödemiyor kar ediyor bu durumda, bir nevi işkuru dolandırıyor. Firma aylardır bu şekilde eleman arıyormuş onu öğrendim.

Ek Olarak:

Okan_IŞIK adlı üyeden alıntı

Güvenlik ol dostum en kolay iş.


Ona da başvurdum aradılar görüştük yarın görüşmeye gelin dediler tamam dedim, cep telefonunuza adresi yollayacağım bir de mail adresi alayım dediler adres falan gelmedi. Bilmiyorum sıkıntı bende mi her şey bende mi patlıyor anlamadım. Bahtsız mıyım yoksa yüzyılın.. :) :D