Arkadaşlar makaleyi "bayan"dan alınca ne fark ediyor? Yani anne ve babadan alınan genin özelliğine göre makale yapısı mı değişiyor?

Bu aslında bir soru konusu değil, şikayet konusudur. Makale yazarlığı ya da bunun gibi "edepli" işlerde kadınlar neden cinsiyet belirterek ilgi çekme çabasına giriyor bunu anlamlandıramıyorum. Kadınlık bu konularda kullanılacak kadar düştü mü yani?

Alırsın diplomanı, makale yazarlığına yakın bir bölümse bunun reklamını yapabilirsin. Ben 3 yıl boyunca "Bilgisayar Öğretmenliği Öğrencisinden makale" diye tanıtım yaptım. Diplomamı aldıktan sonra da "bilişim teknolojileri öğretmeninden makale" diye tanıtmaya başladım. Türk dili edebiyatı mezunu arkadaşlar da aynı şekilde "Edebiyat Mezunu" diye tanıtım yapmakta ya da Tarih makalesi satan birçok arkadaş tarihle alakalı bir bölüm bitirmiş.

Eğer emek ile kazandığınız bir ünvanınız varsa, fazlaca yaptığınız işlerle geldiğiniz bir nokta varsa bunun reklamını yapmak, bunu kullanmak çok normal. Ama sırf annenizden ve babanızdan gelen gen sayesinde edindiğiniz cinsiyetin reklamını yapıyorsanız bence "kadınlığınızı" da sorgulayın.