Başlık neticede bir pazarlama stratejisi. Moda, yemek tarifi, el işi örgü tarzı bir sitem olsa: benim de ilk tercihim bayan editör olur.

İki bayan editör olsa, biri başlıkta bayan editör dese, diğeri editör dese; insanın algısı ilk önce bayan olanı seçer. Bu karşınızdakinin cinsiyetine bir atıftan değil, ihtiyacınıza bir atıf olduğu için. Konuya girip okumadan o kişinin bayan olduğunu bilerek bir tercih yapma imkanı doğar.


"edepli" işlerde kadınlar neden cinsiyet belirterek ilgi çekme çabasına giriyor
yazıyorsanız, edepsiz işler hangileridir. kadınlar hangi edepsiz işlerde cinsiyet belirterek ilgi çekme çabasında onu da yazmanız gerekir ki ne demek istediğiniz anlaşılsın.

Bu konuyu suistimal eden kadın makale yazarı ya da bunu sırf karşısındaki kadın diye farklı taraflara çekmek için makale yazdırmak isteyen erkekler olabilir. Bunlar var diye herkesi aynı şekilde yargılamak doğru olmaz.

Sizin için önemli olan ticaretse ve paranızın karşılığını alabiliyorsanız, başlıkta bayan yazması ya da yazmaması birşey değiştirmez. Beğenmezseniz iade eder ya da şikayet edersiniz. Zaten bu tip forumlarda genel olarak erkekler çoğunlukta. Burada bir bayanın bir başlıkta cinsiyete atıf yapması çok da büyütülecek bir konu değil. İnsanlar kıyafetleriyle karşılanırlar, bilgileriyle ağırlanırlar diye bir laf var. Bayan yazması, sizin kazandığınız parayı sokağa atacağınız anlamına gelmez.

Sonuç olarak bu kadar kafaya takmayı gerektirecek bir durum da değil, zaten o kadar bayan makale yazarı da yok forumlarda. Bırakın birkaçı da kendini nasıl istiyorsa öyle ifade etsin. Ben makalenin kalitesine bakarım. Yine de dediğim gibi belli kategorilerde tabii ki önce bayan editör tercih ederim.