iyi de öğretmenlik ve yüksek lisans öğrencisi olmak belli bir başarı seviyesi ile alakalıdır. Sınavlara girilir, bunu başaran bu ünvanı kazanır, başaramayan ünvanı kazanamaz. Hangi kurs bayanlık kursu veriyor ya da hangi okul bayanlık diploması veriyor ki?
Hocam bakın. Burada ayırt edemediğiniz bir konu var. Bir elektrik mühendisi eğitimini tamamlarken, uzun yıllar elektrik alanında eğitim alır. Bu bir branştır. Bunun kağıt üzerinde uzmanıdır. Ancak ben elektrik ustasıyım. İnşaate geldiğinde şu nedir diye bana sana sorar. Diyelim onda da uzman. Kişi eğitim aldığı branşta uzmandır. Eğitim ya da branş farklı bir şeydir, genel kültür çok farklı bir şeydir. Şimdi bir matematik öğretmeninin gerçek anlamda imla kurallarına uyup, devrik cümle olmadan uzun bir yazı yazacağının garantisini kim verebilir? Kimse veremez. Ama adam öğretmen olmuş. Bugün bir doktora bakın, keza bir idari amire bakın. Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkündür. Adam çok devrik cümleler kuruyordur ama sınavlarında başarılıdır vs.