medyapena Yaşından dolayı herhangi bir eleştiride bulunmuyorum ama iş dünyası ahlakı diye bir şey var, yaşın büyüdükçe bunu anlamaya başlarsın. Bir adama bir ürünü sattıysan kardeşim paranı geri vericem ürünümü ver daha pahalı bir alıcı buldum demezsin. Ha dersen o senin ahlaksızlığın olur, bundan sonra seninli kimse iş yapmak istemez.

Bunun yanında senin ne anlaşmalar bozuluyor dediğin konular iş hayatının çok üst basamakları. Ya verilen sözler yerinde tutulmuyor ya da yapılan iş aksatıldığı için sözleşmede yer alan maddelere göre hukuksal çerçevede bozuluyor. Bunları da göz önünde bulundur olaya objektif çerçeveden bak.

Öğrenci hayatında bile bu böyledir. Evden çıkan bir adam eşyalarını ilan üzerinden satar, öğrencilere iyilik olsun diye ucuza satar üstelik. Birisi o eşya için anlaştığı zaman bile başka birisi yüksek fiyat verdiğinde satılmaz. Söz ağızdan çıkmıştır bir kere. Her şey para değil. Paradan önce itibar kazanmak, insanların gözünde değer kazanmak önemli. Parayı her türlü kazanırsın ama verdiğin sözleri tutmazsan kazandığın paralarla itibarını satın alamazsın. Anca çevrende k*çını yalayan çıkarcıları bulursun