Ubuntu kullandım : Konsol penceresinde işlem yapamadığınız sürece windows kullansanız da aynı kapıya çıkıyor.
Hackintosh Kullandım : Gerekli sürücüleri ve destekleyen yazılımları bulamazsanız rezalet oluyor, ama eğer doğru bir kurulum ve doğru sürücüleri bulursanız orjinal mac gibi kullanırsınız ama elinizi sürmenizi tavsiye etmem.
Puppy Linux kullandı : Çocuklar için yapılmış işletim sistemi gibi birşey :) Tabi seven, zevk alan vardır o ayrı.
Pardus Kullandım : Eğer ubuntu merakınız varsa bunu kullanabilirsiniz bir deneme aşaması olarak ama ubuntu kadar işlevsel değil, Türk yapımı, uğraşmışlar bir şey yapmak için yine iş görüyor ama indiremediğiniz yazılımlar ve çalışmayan konsol komutları fazla.
Raspberry Pi kullandım : Bilgisayarda olacak şey değil, eğer bir cihaz üretiyorsanız içerisinde iyi olabilir boyutu falanda mb zaten, yer kaplatmadan işlem yaptırırsınız.
M ile başlayan bir şey vardı bide hatırlamıyorum oda 16-17 mb civarındaydı onu da kullandım da 10 mblık işletim sisteminden ne beklerseniz o vardı :D
Windows xp kullandım: efsaneydi.
Windows 8, 8.1 kullandım : Temel bir bilgisayar kullanıcısının işini görecektir.
Windows 10 Kullandım : Gayet güzel ve alabildiğim en yüksek performansı bunda aldım, zaten sürücülerde falan baya destek oluyor, bir de metro sistemini kaldırdıkları ve pencere sistemine çevirmeleri nedeniyle favorim.
Windows 7 kullandım ve şuan kullanıyorum : Bir işletim sisteminde fazla durmayı sevmiyorum, canım sıkılıyor, o yüzden şuan 7'deyim, hatta 30 dakika önce falan geçtim yeni, bunun da sade ve hoş tasarımına bayılıyorum, bide nostaljik havası var bende o nedenle :)