lostyazilim

Bayandan makale olunca ne fark oluyor?

72 Mesajlar 8.452 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

webbil webbil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / K
  • Meslek Seramik Teknikeri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 223 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
Bazı insanlar yetenekleri olmadımı " bayandan " kelimesini kullanır.. Onlara sorarsanız bayanlar daha titiz, temiz iş yapar falan derler .. Alakası yok . Size katılıyorum........ Düzgün yapılan işin bayanı erkeği yani CİNSİYETİ olmaz.... O yüzden ben bayandan kelimesini görünce direk yüzümde alaycı bir gülümseme belirip, kabiliiyetsiz biri ile başbaşayız galiba diye düşünür ve ne konuyla alakalı ise asla okumam çıkarım hemen ... Bayandan kelimesi itici bir kelimedir aslında, yazan kişilerin bu tür izlenimden haberi yok ya da varda umursamıyorlar :D ...
ilkanbalkan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

GDesign GDesign WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 21 / 21
  • Ticaret 5, (%100)
Çok konu gördüm, daha bu kadar isabetlisini görmedim. Ağzınıza, elinize, kolunuza sağlık. Üstüne ekleyecek kelimem yok.
ilkanbalkan

kişi bu mesajı beğendi.

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)

webbil adlı üyeden alıntı

Bazı insanlar yetenekleri olmadımı " bayandan " kelimesini kullanır.. Onlara sorarsanız bayanlar daha titiz, temiz iş yapar falan derler .. Alakası yok . Size katılıyorum........ Düzgün yapılan işin bayanı erkeği yani CİNSİYETİ olmaz.... O yüzden ben bayandan kelimesini görünce direk yüzümde alaycı bir gülümseme belirip, kabiliiyetsiz biri ile başbaşayız galiba diye düşünür ve ne konuyla alakalı ise asla okumam çıkarım hemen ... Bayandan kelimesi itici bir kelimedir aslında, yazan kişilerin bu tür izlenimden haberi yok ya da varda umursamıyorlar :D ...

bir de işin ilginci "bayan değil kadın" diye her ortamda uyaran feminist arkadaşlar forumlarda "bayandan" diye kendi yazar :D

smnkz smnkz The Best or Nothing! Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 188
  • Beğeniler 25 / 45
  • Ticaret 23, (%100)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

smnkz forumda konu içi arama da var konularında "yemek tarifi, moda" gibi şeyler ekleyebilirler doğrusu. Teknoloji yazarlığı yapan arkadaşlar da o halde "Erkekten makale hizmeti" yazsın. Çok komik durmuyor mu sizce de?

Tabi neden olmasın ilgi çekeceği kesin. Bu da bir pazarlama şeklidir. :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
smnkz Cinsiyetimi değil de bilgi birikimimi, kabiliyetimi, eğitimimi pazarlamayı tercih ederim. Erkekliğin ya da kadınlığın pazarlanacağı yer burası değil bence :)
webbil

kişi bu mesajı beğendi.

webbil webbil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / K
  • Meslek Seramik Teknikeri
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 223 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

bir de işin ilginci "bayan değil kadın" diye her ortamda uyaran feminist arkadaşlar forumlarda "bayandan" diye kendi yazar :D

Evet maalesef haklısınız... Önemli olan zeka, bilgi. beceridir. Kendine güvenen bilgisine, zekasına güvenen her kişi cinsiyeti belirtmeden sessiz sesiz iş yapar.. Cinsiyeti karıştırmaz... Benim aklıma cinsiyet karıştırıldımı türlü türlü farklı farklı sorular gelir... Bilemeyiz işde .... Diğer arkadaşın dediği gibi pazarlama yöntemlerinden biri galiba :
ilkanbalkan

kişi bu mesajı beğendi.

tamerh tamerh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 198 / 178
  • Ticaret 10, (%100)
Illinois Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kadınların makale yazarlığı konusunda erkeklerden daha başarılı olduklarını ortaya koydu. Araştırma için 139 kadın ve 139 erkek yazar seçildi. Deneklerden, belirlenen 25 farklı konuda makale yazmaları istendi. Yazılan makaleler çeşitli bloglarda yayınlandı ve bunların okunma, sosyal ağlarda paylaşılma ve yorumlanma sayıları incelendi. Ve görüldü ki kadınların yazdığı makaleler daha böyle güzel. Baya güzel yani çok üst düzey makale oluyor. Bunun düzeyini erkekler de öğrenmesi lâzım. Fazla güzel yani. Hani bazı makaleler okuyoruz Mahmut! O kadar üst düzey değil.

Kısacası bayanların daha iyi makale yazdığı ya da yazacağıyla ilgili elimizde bir veri yok arkadaşlar. Daha doğrusu makale yazarlığının cinsiyetle uzaktan yakından bir alakası yok. İyi makale yazan insanlar var. Bunların arasında kadını da var, erkeği de. Bu nedenle makale yazarlığı gibi bir konuda cinsiyetin ön plana çıkarılması hoş değil. Bayanların daha yatkın olabileceği yazı alanları elbette olabilir. Ancak genel bir hizmet söz konusuysa başlığı açan arkadaşımızın serzenişi son derece haklı.

Bu arada henüz kimse "Erkekten makale" başlığı açmamış.
ilkanbalkan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
tamerh ayrıca göz gezdirdiğim kadarıyla "bayandan" yazan arkadaşlar "moda, sağlık konularında makale hizmeti" yazmaması da şaşırtıcı. halbuki etki alanı dar olduğu için ilgiyi bu şekilde de çekebilirlerdi. demek ki amaç moda ya da sağlık değil. Ya da başlıkla pazarlanan şey "ben bir kadınım moda ve sağlık ile ilgili daha salt bir yazı alabilirsiniz benden" değil de, "ben kadınım, kadın". bunu pazarlıyorlar demek ki.

metamood metamood WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 14 / 28
  • Ticaret 2, (%100)
Bu konunun altına imzamı çakarım :)
ilkanbalkan

kişi bu mesajı beğendi.

orijinalmax orijinalmax Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek memur
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 5 / 4
  • Ticaret 5, (%80)
bayanla erkekle yürümez bu işler arkadaşlar bayan yazsın kalitesiz yazdıktan sonra ondan bir daha yazı almazlar
ama erkekten makale yazmıyor diye kimse de kaliteli bir yazarı görmezden gelemez
şunu da söylemek gerekir ki bu forumda ve ya başka forumlarda art niyetli insanlar yok mu? Tabi ki var. Hatta bu tür bir siteden sırf bayan olduğu için kendisine makale yazma benimle konuş sana para vereyim diyen insanlar da var
bu insanları bir kenara bırakırsak cinsiyet değil kalite konuşsun yazılarımızda gerisi fasa fiso

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al