Makalepaneli öncelikle cevap hakkı doğuracak şekilde yazmamanız konusunda sizi uyarmıştım çünkü konunun polemik meselesi olmasını istemiyorum. Konu yazdığınız kadar basit bir konu değil. Lütfen işin özünü anlamaya çalışın. En azından benim söylediklerimin sizin bahsettiğiniz konuyla ilgisi yok, bunu anlamanız yeterli. Burada ki herkes yazılanların makale olmadığını bilecek kadar akıl sahibidir. Yazılanlara zaten makale diyen olmadı. :) Makale tanımıyla başlanması yalnızca bunlara makale diyenlere/diyebileceklere yönelik bir hatırlatmaydı.
Burada söylenenler insanların yetkin olma çabası içerisine girişmeleri gerekliliğini; hayatlarına, insanlara bir şeyler verecek birikimler; ilgilendikleri konuda tecrübeler ve nitelikli bilgiler edinmeleri gibi nitelikleri katmaları gerekliliğini gösterebilmek adına söylenmiş şeylerdir.
Sizin anlayacağınız dilde yazarsak eğer her önüne gelen her konuda web sitesi açmak zorunda değil. Nitekim bu zorunluluk kalktığı zaman tırnak içerisinde söylüyorum; bana komik gelen, her önüne gelenin her konuda içerik üretebileceğini iddia etmesi mesleği, yani makale yazarlığı da ortadan kalkacaktır.
Sadece ülkemizde olmayabilir fakat beni ilgilendiren şu aşamada ülkemizde olandır. :)
Ek Olarak: Şuan internette her konuda bir sürü yanlış bilginin olmasının sebebi de bu anlayıştır. Çünkü derinlemesine bilmediği bir konuda insan içerik üretemez. Öncelikle derinlemesine araştırma ve tecrübe gerekir. Bu araştırma yalnızca internet üzerinde de yapılmaz. Bir sürü parametre vardır.
Ayrıca ne yazanın ne de yazdıranın, konunun doğruluğunu teyit edebilecek nitelikte olmadığı bir ortamda ne gibi bir fayda sağlanıyor? Ne üretiliyor?