Noel diğer ülkelerde H.z İsa'nın doğumu olarak kutlanır. Bu nedenle Türkiye'nin bir kısmı bizin deyişimle yılbaşı gününü kutlamazlar.

Kutlayanlarda ise, o gece geç saatlere kadar oturulur, tombala oynanır... kısacası eğlenilir.

Anlatmak istediğim şey, yılbaşı kutlamak için diğer ülkelerle ilgili hiçbir bağımızın olmadığını düşünüyorum. Yani bizler herhangi bir günü değil, o yıl içinde geçirdiğimiz bütün mutlu günleri - felaketleri... hepsini bir kenara atıp, yeni yılın eğlence ve gülücükler içinde geçmesi için uyumuyoruz. Eğer dışarıda eğlenmeyi sevmiyorsak evde ailemizle kestane çıtırtıları arasında geçirmek daha bir eğlencelidir. (ki bu benim hep tercihimdir evde ailemle oturup tombala oynamak paha biçilemez. hem çıkamam da zaten, aslında çıkmam da :)) Eğer klimanız var da kestane çıtırdatamıyorsanız tost makinesinin üzerinde gayet güzel çıtırdıyor. Ben denedim :)

Her neyse, yılbaşını kutlama amacımı yazmak istedim. En azından benim. Yeni yılda tüm yurdu kazasız belasız (özellikle bayramlarda), sağlıklı, bütçesi iyi, çağdaş ve yenilikçi bir seviyede görmek dileğiyle. 2011 yılı tüm herkese mutluluk getirsin arkadaşlar :)