Oldukça karışık bir algoritmaya sahip olan Google sürekli bunu güncelliyor. Bu güncelleme ile sitelerimizin SEO’ ya (Search Engine Optimization) uygun hale gelmesi zorlaşıyor. Arama motoru optimazasyonunu sağlamak biraz zor olsa da bu işi bizim yerimize yapacak bir sürü site var. Peki en sağlam ve gerçekçi bilgileri veren hangi sitelerdir diye soracak olursanız yazımı okumanızı tavsiye ederim. Hem ülkemizde hemde yabancı sitelerden oluşturduğum “En İyi 10 Website Analiz ve SEO Araçları Bulunan Siteler” adlı listemi okuyabilirsiniz. Bu listede bulunan sitelerden yararlanarak sitelerinizin SEO (Arama Moturu Optimizasyonu) ayarlarını ve optimizasyonunu kolayca yapabilirsiniz.
Websitelerin eksik yanlarını, hataları, geliştirilmesi gereken kısımlarını bu verdiğim listede bulunan sitelerde taratarak en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ben kendi sitelerim için bunlardan yararlanarak sürekli düzeltiyorum. Tabi bu eksikleri kapattığım zaman da arama motorlarında daha üst seviyelere çıkmaya başlıyor. Arama motorlarında üst seviye demek daha fazla ziyaretçi demek olduğundan çok büyük önem arz ediyor. Dilerseniz listeye geçelim. Sizlerinde önerdiği kaliteli siteler varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz, listeye eklerim.
Verdiğim listede website analiz işlemini hem ücretli hem de ücretsiz olarak yapan siteler vardır. Sitelerin tüm özelliklerinden yararlanmak için ücretli üye olmanızı tavsiye ederim.
1) Google Webmaster Araçları
Maliyet: Ücretsiz
Google’ ın sitenizi nasıl gördüğünü anlamanın en iyi yolu Google Webmaster Araçları‘ nı kullanmaktır. Bu Google araçları sayesinde websitenin SEO‘ ya uygunluğunu kontrol eder. Sitelerin daha hızlı indeks alması için Google gibi getir özelliğini kullanabilirsiniz. Site haritalarını gönderip Google’ ın sitenizi daha iyi anlamasını ve yapısını çözmesine yardımcı olabilirsiniz.
Google Web Yöneticisi Araçları başka büyük özelliği PageSpeed Insights ile sitenin açılış hızını ölçüp siteyi daha hızlı hale getirmek için eksik yanlarını görebilirsiniz. Bu araç ile sitenizin masaüstü ve mobil versiyonunun hızını öğrenebilir ve bunu geliştirebilirsiniz. Sayfa hızı puanlaması 0 ile 100 arasında değişmektedir. Sizde hemen şimdi sitenizin hızını ölçebilirsiniz. Sitenizin puanlaması 85 ve üzeri ise çok iyi performans anlamına gelmektedir.
2) Wmaraci.com
Maliyet: Ücretli – Ücretsiz
Listenin ikinci sırasında kullanıcı dostu arayüzü ile yayın hayatını forum olarak sürdürüp aynı zamanda birçok SEO analiz aracını kullanıcılara sunan wmaraci.com bulunuyor. Benim en fazla ilgimi çeken ise arayüzün kullanışlı ve kolay olmasıydı. Şu anda aktif olarak kullandığım siteye yazımda biraz daha fazla yer vermeye çalıştım.
Sitenin kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu hizmetlere bakacak olursak site analizi, SEO analizi, bir kelimede sitenin kaçıncı sırada olduğunu bulma gibi işe yarar hizmetler yer alıyor. Sitede premium üye olursanız daha fazla araçtan yararlanma imkanı elde ediyorsunuz. Premium üyeliklerin aylık bazda ücretleri ise aşağıdaki resimde görülüyor.
Forumun ticaret kısmında her türlü hizmet alabileceğiniz işler dönüyor. Sürekli aktif olması, ticaret puanına sahip olan kullanıcıların güvenilirlik vermesi sağlam bir ticaret yapmanıza olanak sağlıyor. Eğer forum üzerinden ticaret yapacak olursanız en az 20 ticaret puanına sahip kullanıcılardan yapmanızı tavsiye ediyorum.
3) ***.net
Maliyet: Ücretli – Ücretsiz
Webmaster dünyasında davetiye yolu ile üyelik sağladığı için seçilmiş kullanıcılara hitap eden bir diğer sitemiz ***.net ise 10-15 yaşındaki SEO uzmanı veletlerle daha az karşılaşacağınızı garanti edebileceğim bir platform.
Yine üstteki site ile aynı olarak forum yapısında işleyen site içinde birçok araç bulunduruyor. Premium üyelik sahibi kullanıcılara bol keseden hizmet verdiğini söyleyebilirim. Sitede yer alan Otomatik Backlink aracı ile sitelerinize kolayca backlink kazandırabilirsiniz. İçerisinde Youtube Analiz aracı ile rakiplerinden farklı bir hizmet sunuyor.
Kaynak: Kadirblog.com