bilgive adlı üyeden alıntı

question2answer son zamanlarda soru cevap siteleri için çok sık kurulan bir eklentidir. CMS sistem, kesinlikle sisteminizi yormaz. Oldukça lite ve hafiftir. 40'tan fazla dile çevrilmiştir. Şu anda 1.7.3 sürümü açık kaynak olarak ücretsiz sunulmaktadır.

Bu sürümü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Tema, eklenti ve dil dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Benim en hoşuma giden ve fazla kişinin kullanmadığı tema Donut temasıdır. Donut temasının demosuna buradan bakabilirsiniz. İndirmek için buradaki bağlantıyı kullanın. (Fakat dikkat edin herkes doğrudan temanın içine ekliyor ve bu bozuk diyerek kullanmıyor. İpucu verecek olursam, temayı parçalara bölerek uygun klasörlere atmanız gerekir.) Sonrasında biraz HTML ve PHP bilgisi yeterli olacaktır.

Bu CMS'yi kurmak için kimseye para vermenize gerek yoktur. 5 yaşındaki çocuklar bile scripti rahatça kurabilir. Kurulum dosyası Türkçe dil dosyasını yüklediğinizde Türkçe olarak bulunmaktadır.

Ek olarak; Daha pek çok açık kaynak soru-cevap scripti bulunmaktadır. Fakat CMS'lerde çok tutulan scriptleri açıklarının kısa sürede giderilmesi için kullanmakta fayda vardır. Bu nedenle, bu script üzerinde istediğiniz değişiklikleri yaparak kullanmanızda lehinize olacaktır.

Not: Scriptin wordpress ile entegre eklentisi bulunmaktadır.

Ücretli bir tema bakacak iseniz, @onaykeles in sattığı temanın fiyatı uygundur. Çünkü sitesinde zaten 89$'dır.


Tesekkürler üstad mesajim bulunsun bakalim