WebDost adlı üyeden alıntı
hocam ben gezip görmek ve biraz araştırma yapmak için 1-2 sene içerisinde gitmeyi düşünüyorum. Öğrenciyim ve 4-5 günlük kiralama vs. ücret bilgisi yaparsanız ve ayrıca yemek fiyatları Türkiye'deki ile aynı mı
Öncelikle şöyle söyliyim Bosna Hersek için 4-5 gün idealdir amaç gezmekse (her ne kadar bana 10-15 gün bile yetmesede )
Bilet masrafı 2 ay önceden bayram veya seyrana denk gelmiyorsa bilet alırsanız ortalama 250 Tl ile 350 TL arası bilet bulabiliyorsunuz
araba kiralaması yine bayram ve seyrana ve oranın film festivali gibi özel günlerine denk gelmezseniz ve 2 ay önceden kiralarsanız maksimum 200 Tl güzel bir binek araç kiralayabiliyorsunuz
otel masrafı ise şahsi fikrim amaç gezmek olduğu için maksimum günlük 15 euro veriyorum otel masrafına şu an arkadaşım orada yaşadığı için bu masrafı ben kendimde siliyorum ama normal de Saraybosna da Başçarşı ya yakın bir otele maksimum verdiğim ücret 15 eurodur. (otelin içide güzeldir. )
benzin 1 hafta önce gittiğim de 1.6 KM idi (1 KM =1.7 TL) ve inanın bana çok fazla bi benzin masrafınız olmuyor
yemek masrafı ise avrupa da Türk yemeklerine yakın olarak yiyebilceğiniz ve bunu en uygun fiyata yiyebilceğiniz yer bosna hersektir. yemek fiyatları gerçekten çok düşüktür. Özellikle Saraybosnadan uzaklaştığınızda fiyatların daha düşük olduunu farkedeceksiniz (turistik şehir olduğundan dolayı Saraybosna da fiyatlar biraz daha farklı haliyle) yani şöyle söyliyim boşnak böreği bir bütün halinde 2-3 Km ye bile yersiniz (sabah ve öğlen yemeği olarak bana yetiyordu gerisini siz düşünün) ve 2-3 Km ye börek yiyom acaba içinde ne var diye düşünmenize gerek yok içi dolu et veya içi dolu patates olduğunu sizde görüceksiniz. yemek konusunda %90 helal et kullanıyorlar.
Kaba taslak bir hesapla
Bilet gidiş geliş : 350 TL (maksimum hesapladım)
Araba : 200TL
Benzin :150 TL (son gittiğimde 4 günde ben bu kadar harcayamadım)
Otel : 240 TL (5 gün için )
Yemek Masrafı : Günlük size kalmış
Ek Olarak:
Ahmet adlı üyeden alıntı
Açı olarak harika bir fotoğraf. Photoshop değerse çok daha iyi olacaktır özellikle HDR efekti uygulanabilecek fotoğraflar arasında. Emeğinize sağlık.
Farklı Zamanlarda çekilmiş aynı açıdan bir çok fotoğrafım mevcut hali hazırda bu elimin altında olduğundan dolayı bunu forumda paylaşmak istedim :)
Örneğin instagram hesabında efektli bir şekilde paylaşmış olduğum fotoğraf ;
Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. :)