lostyazilim
tr.link

Bu site tutarmı?

18 Mesajlar 2.363 Okunma
acebozum
tr.link

dogandeniz dogandeniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Computer Programming
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 171 / 178
  • Ticaret 4, (%100)
Sağlam çalışıp güven verirseniz tutar o işte çok para var hatta sizde pvp server falan oyun kurabilirsiniz bence

🇹🇷🇹🇷🇹🇷
elektronikssl
webimgo

UmutcanTC UmutcanTC WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
fruzgar hocam işte aradaki farkı anlatmak istiyorum bu pvp server tanıtım sitesiyle türkiye'deki diğer pvp server tanıtım siteleri çok farklı aralarından şablondan çok daha fazla fark var mesela sizin nickinizin altındaki pvp server tanıtım sitesinede baktım oda hazır tema sadece renklerle oynamışsınız ancak bu adamlar daha farklı birşeyler ortaya çıkarmış ben bunu fark ettim bu arada seo puanlarıda hiç fena sayılmaz wm aracından sorguladım ben

Ek Olarak: @[dogandeniz](userid:58357) önerileriniz için teşekkür ederim hocam fikirleriniz çok iyi tekrardan teşekkürler.

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
UmutcanTC öncelikle şimdi biraz inceledim ve tutmaz diye düşünüyorum. Çünkü sadece başlık ve site linkten oluşmakta. Tanıtım yazılarını bulamadım. Devam edecek olursak okunurluk kolaylığı yok yani yazılar çok büyük ve ekranı kaplamakta. Bunlar düzeltilirse eminim daha güzel hale gelicektir.

• Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
fruzgar yorumunuz ve değerlendirmeniz için teşekkürler hocam kendi pvp server tanıtım sitemi bu siteden esinlenerek kuracağım fakat sizin görüşlerinizide göz önünde bulunduracağım ilginize teşekkürler.

Ek Olarak: fruzgar hocam son olarak size birkaç birşey daha söylemek istiyorum siz bu işin içinde olan birisiniz ve tanıtım siteniz var o yüzden beni en iyi sizin anlayacağınızı düşünüyorum bu yüzden ben bu işin şüphesiz en eski ve en çok hit alan sitelerinden serverlar.gen.tr ile azepvp.com arasında bir kıyaslama yapacam artı yönler konusunda siz bu konuyu nasıl değerlendireceksiniz merak ediyorum.

azepvp.com - serverlar.gen.tr

*her iki site arasındaki en büyük farklardan biriside serverlar.gen.tr'de fark ettim siz hangi pvp'nin linkine tıklarsanız tıklayın serverlar.gen.tr yönetimi sizi kendisi hangi pvp server'a yönlenmenizi istiyorsa ona yönlendiriyor yani siz zor bir serverın internet sitesine gitmek isterken farkında olmadan serverlar.gen.tr'ye reklam vermiş o kategoriyle hiç alakası olmayan başka bir serverın sitesine yönlendiriyorsunuz bu nasıl bir reklam politikasıdır hiç anlamış değilim
azepvp.com'da ise böyle birşey mümkün değil. Ve bu çoğu tanıtım sitesinde var böyle bir sistem burda size birkaçtane daha örnek atabilirim isterseniz fakat azepvp.com'da böyle birşeyin olmaması bence çok iyi.

* azepvp.com tarihe göre sıralama yapıyor ve en yeni pvp serverı en üstte sıralıyor
serverlar.gen.tr de ise durum tam tersine puanlama ile sıralama yapıyor ve en çok puanı alan pvp server en üstte bulunuyor buda eski pvp serverların yeni pvp serverlara üstünlük sağlamasına olanak sağlıyor böylelikle yeni pvp serverlara çok az şans tanınmış oluyor.

* azepvp.com yine tarihleri listeleme sayfasında göstererek hangi pvp serverın hangi tarihte eklendiğini gösteriyor böylelikle insanlar yıllar önce eklenmiş pvp serverlarda zaman öldürmektense yeni pvp serverları eklenme tarihlerinden kolayca buluyor
serverlar.gen.tr de ise puan sıralaması olduğundan yıllar önce eklenmiş baya bir oy toplamış pvp serverlar üst sıralarda yer alarak kapansa bile halen orda kalabiliyor böyleliklede insanlar yeni pvp serverları değilde kapalı pvp serverlarda zaman kaybediyor

* azepvp.com ek olarak kolay, orta ve zor şeklinde serverları kategorize ediyor ve insanlar istediği zorlukta pvp serverı sonuçları filtreleyerek rahat bir biçimde bulabiliyor
serverlar.gen.tr de ise kategorize etme sistemi var ancak filtreleyipte kullanıcılara sunma yok bu büyük bir eksiklik mesela.

*azepvp.com başlıkları serverların internet sitelerinden güncel olarak alıyor ve yeni bilgileri insanlara sunuyor
serverlar.gen.tr de ise bir kişi hangi başlıkla eklediyse o pvp server öyle kalıyor bunu düzenleme gibi bir şansı yok halbuki azepvp.com'da değiştirmek için sitesindeki title'ı değiştirerek bunu rahat bir biçimde yapabilecektir.

*azepvp.com kapalı pvp serverlar için şöyle bir uyarı mesajını insanın gözüne sokacak şekilde gösteriyor "Bu pvp server kapalıdır. İnternet sitesine erişim sağlanamıyor."
serverlar.gen.tr de ise durum tam aksine standart yazı tipinde ve boyutunda sunucu kapalı uyarısı insanlar bunu dikkate bile almıyor taa ki serverın sitesine giripte kapalı olduğunu görebilene dek hatta bazen kapalı pvp serverlara bile serverlar.gen.tr sitesi sunucu açık gösteriyor.

*azepvp.com'un bir diğer ayrıcalığı ise virüslü pvp serverlara karşılık insanları uyarması ve tıpkı kapalı pvp serverlarda uyardığı gibi şöyle bir uyarı göstermesi "Bu pvp server zararlıdır. XXX programı virüs tespit etmiştir." ve böyle bir özellik serverlar.gen.tr'de yok hatta hiçbir tanıtım sitesinde yok kendileri bunun türkiye'de bir ilk olduğundan bahsediyor.

*azepvp.com tanıtım olayında ekstra şeyleri kaldırmış ve sade server bilgilerini sunmuş yani ekstra tanıtım bilgilerini kaldırmış bu serverlar.gen.tr deki server tanıtım kısmı bu türkiye'deki pek çok tanıtım sitesinde var ama azepvp.com bunun gereksiz olduğunu düşünmüş ve kaldırmış kendilerine facebook sayfalarından mesaj attığımda ise bana şöyle bir yanıt verdiler "Merhaba, Umut bey tanıtım kısmının gereksiz olduğunu düşünüyoruz, bunu söylememizdeki sebep ise insanların artık o uzunca gereksiz yada sahte yazıları okumaktansa pvp serverların internet sitelerine giderek server tanıtımını doğrudan serverın kendi internet sitesinden öğrendiğini biliyoruz." gibi bir yanıt verdiler.

*azepvp.com yorum sistemini ön plana çıkarmış böylelikle o sayfaya giren kullanıcı o gereksiz tanıtım yazısını okumaktansa insanlar bu pvp server hakkında acaba ne demiş diye doğrudan yorumları görebiliyorlar serverlar.gen.tr ise yorumları arkaplana atarak gereksiz birşeymiş gibi düşünmüş sanki.

*azepvp.com kullanıcı dostu olarak sitelerinde yaptığı her gelişmeyi haberler bölümünde paylaşırken serverlar.gen.tr blog sayfasında sadece hit kazanmak için girilmiş makaleler yer alıyor.

*azepvp.com son olarak şimdilik sadece metin2 pvp serverlara destek verdiklerini ilerleyen zamanlarda "Knight Online, Silkroad, Cs ve Agar.io" gibi oyunların pvp serverlarınada destek vereceklerinin mesajını iletmişler serverlar.gen.tr ise yıllardır sadece metin2 ve knight tanıtarak diğer kategorilerde eksik kalıyor.

*bonus olarak azepvp.com serverları direk sitesine ekletmektense önce inceleyip uygun görürlerse onaylıyorlar diğer tanıtım sitelerinde pvp server ile alakası olmayan siteler bile doğrudan siteye eklenebiliyor.

Bunlar şimdilik aklıma gelenler umarım tüm yazılanları baştan sona okursunuz ve ona göre bir cevap verirsiniz burda azepvp.com'u pohpohlayıp serverlar.gen.tr'yi yerden yere vurmadığımıda belirtmeliyip aksine işi üstadıyla yeni bir alternatifi ile karşılaştırma yaptım son olarak ben bu siteye gittikçe sempati duyuyorum sizce sıfırdan bunlar gibi bir sistem hazırlamaktansa acaba kendileri görüşsemde siteyi satın almak istesem hangisi daha maliyetli olur sizce?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
@UmutcanTC Tek tek KENDİMCE açıklamaya çalışacağım umarım faydalı olurum:

*her iki site arasındaki en büyük farklardan biriside serverlar.gen.tr'de fark ettim siz hangi pvp'nin linkine tıklarsanız tıklayın serverlar.gen.tr yönetimi sizi kendisi hangi pvp server'a yönlenmenizi istiyorsa ona yönlendiriyor yani siz zor bir serverın internet sitesine gitmek isterken farkında olmadan serverlar.gen.tr'ye reklam vermiş o kategoriyle hiç alakası olmayan başka bir serverın sitesine yönlendiriyorsunuz bu nasıl bir reklam politikasıdır hiç anlamış değilim

Bu sistemi küçümsemiş olabilirsiniz ancak bu sistem kaliteli serverleri de ön plana çıkarmayı sağlar. Örneğin günümüzde 10'larca metin2 pvp server açılıyor. Yönetimini bilen, bilmeyen merak edip açıyorlar. Ama daha sonra hatalar oluşmaya başlandıkça oyunu 1 hafta içerisinde kapatmak zorunda kalıyorlar. Bunun sebebini ben sunucuların ücretinin çok düşük olmasına veriyorum. 30 tlye herkes sunucu açabilir duruma gelmiş. Reklam gücü yok, bütçesi yok. Ha etiklik yönünden bakarsak evet çok etik olduğu da söylenemez.

* azepvp.com tarihe göre sıralama yapıyor ve en yeni pvp serverı en üstte sıralıyor
serverlar.gen.tr de ise durum tam tersine puanlama ile sıralama yapıyor ve en çok puanı alan pvp server en üstte bulunuyor buda eski pvp serverların yeni pvp serverlara üstünlük sağlamasına olanak sağlıyor böylelikle yeni pvp serverlara çok az şans tanınmış oluyor.

Aksine ben oylama sistemini daha çok beğeniyorum az önce de dediğim gibi günde 10'larca server ekleniyor ve 2 gün içerisinde 2. sayfaya düşüyor.(anasayfa için) 1 sayfada ortalama 30 pvp listelendiğini varsayarsak 1 hafta sonra o oyun 3. sayfaya düşmüş olacak uzun vadeli bir server olduğunu varsayarsak bu serverin kaybolup gittiği anlamına gelir. Ama sevilen ve gelişmesi istenen bir pvp olduğunu kanıtlamış ise oyuncular oy verip onu daha üst sıralara taşıyacak ve serverin gelişimine katkı sağlayacaklardır.

* azepvp.com yine tarihleri listeleme sayfasında göstererek hangi pvp serverın hangi tarihte eklendiğini gösteriyor böylelikle insanlar yıllar önce eklenmiş pvp serverlarda zaman öldürmektense yeni pvp serverları eklenme tarihlerinden kolayca buluyor
serverlar.gen.tr de ise puan sıralaması olduğundan yıllar önce eklenmiş baya bir oy toplamış pvp serverlar üst sıralarda yer alarak kapansa bile halen orda kalabiliyor böyleliklede insanlar yeni pvp serverları değilde kapalı pvp serverlarda zaman kaybediyor

Böyle bir durum yok 3 günde bir sistem kontrol eder.

* azepvp.com ek olarak kolay, orta ve zor şeklinde serverları kategorize ediyor ve insanlar istediği zorlukta pvp serverı sonuçları filtreleyerek rahat bir biçimde bulabiliyor
serverlar.gen.tr de ise kategorize etme sistemi var ancak filtreleyipte kullanıcılara sunma yok bu büyük bir eksiklik mesela.

Kullanıcılar tarafından bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum eğer bu denli değerliyse 10 dk içerisinde siteye ekleyebilirim :)

*azepvp.com tanıtım olayında ekstra şeyleri kaldırmış ve sade server bilgilerini sunmuş yani ekstra tanıtım bilgilerini kaldırmış bu serverlar.gen.tr deki server tanıtım kısmı bu türkiye'deki pek çok tanıtım sitesinde var ama azepvp.com bunun gereksiz olduğunu düşünmüş ve kaldırmış kendilerine facebook sayfalarından mesaj attığımda ise bana şöyle bir yanıt verdiler "Merhaba, Umut bey tanıtım kısmının gereksiz olduğunu düşünüyoruz, bunu söylememizdeki sebep ise insanların artık o uzunca gereksiz yada sahte yazıları okumaktansa pvp serverların internet sitelerine giderek server tanıtımını doğrudan serverın kendi internet sitesinden öğrendiğini biliyoruz." gibi bir yanıt verdiler.

Kullanıcılar için gereksiz olduğu düşünülse bile arama motorları için bir veli nimettir. Ki ben kullanıcılar için de gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

*azepvp.com başlıkları serverların internet sitelerinden güncel olarak alıyor ve yeni bilgileri insanlara sunuyor
serverlar.gen.tr de ise bir kişi hangi başlıkla eklediyse o pvp server öyle kalıyor bunu düzenleme gibi bir şansı yok halbuki azepvp.com'da değiştirmek için sitesindeki title'ı değiştirerek bunu rahat bir biçimde yapabilecektir.

Eklediğiniz serverleri düzenleme şansınız vardır. Serverinizin urlsini unutmadıysanız hesabınız da açıksa server adının yanında düzenle yeri çıkıcaktır. Title olayına ben şöyle yaklaşırım her title değiştiğinde url de değişecek mi? eğer değişiyorsa bu google da sürekli 404 çıkıcaktır demektir. Günlük google üzerinden 800 organik tıklanma aldığımı varsayarsak bu riski alıp sıralama da geri düşmeyi göze almazdım şahsen.

*azepvp.com'un bir diğer ayrıcalığı ise virüslü pvp serverlara karşılık insanları uyarması ve tıpkı kapalı pvp serverlarda uyardığı gibi şöyle bir uyarı göstermesi "Bu pvp server zararlıdır. XXX programı virüs tespit etmiştir." ve böyle bir özellik serverlar.gen.tr'de yok hatta hiçbir tanıtım sitesinde yok kendileri bunun türkiye'de bir ilk olduğundan bahsediyor.

Bu güzel düşünülmüş bir şey ama şu da unutulmamalı yani bunun ayrımını yapabiliyor mu sistem. Virüsün de çeşitli yolları vardır kodlamadan dolayı bile virüslü gözükebilir. Kullanıcı bunu internetten yüklediyse içerisine zararlı kodlar da konulmuşsa farkında olmadan da bu sorunu yaşayabilir. Yani dosyada shell olması site sahibini etkiler giren kullanıcıyı değil.

*azepvp.com yorum sistemini ön plana çıkarmış böylelikle o sayfaya giren kullanıcı o gereksiz tanıtım yazısını okumaktansa insanlar bu pvp server hakkında acaba ne demiş diye doğrudan yorumları görebiliyorlar serverlar.gen.tr ise yorumları arkaplana atarak gereksiz birşeymiş gibi düşünmüş sanki.

Serverin facebook sayfalarına yapılan yorumlar var. Kullanıcı siteye girdikten sonra tekrar azepvp ye girip yorum yapma zahmetinde bulunacaklar mı? Tecrübeme dayanaraktan söylüyorum kişi serverle alakalı yorumu bıraktım yorum kısmına kendi pvp tanıtımını ekliyor kim görse kardır diye. Böyle bir durumdayken yorumlar onaylamalı bir sistem olmazsa yine suistimal edilebilir. Başarılırsa çok iyi bir sistem.

*azepvp.com kullanıcı dostu olarak sitelerinde yaptığı her gelişmeyi haberler bölümünde paylaşırken serverlar.gen.tr blog sayfasında sadece hit kazanmak için girilmiş makaleler yer alıyor.

Aslolan da o olması lazım aslında ama diğer bilgiler paylaşılmadan da olmuyor. Facebook sayfasına kimse sitede neler değişti paylaşsana yazmıyor. "ya hocam bana su quest lazım $ bana şu panel lazım var mı sende" gibisinden istekler geliyor. Şuanda bir göz gezdirdim ve serverlar.gen.tr de de blog kısmı kategorilere ayrılmış duyurular kategorisi de bulunmakta. Yani farklı bir şey değil.

*azepvp.com son olarak şimdilik sadece metin2 pvp serverlara destek verdiklerini ilerleyen zamanlarda "Knight Online, Silkroad, Cs ve Agar.io" gibi oyunların pvp serverlarınada destek vereceklerinin mesajını iletmişler serverlar.gen.tr ise yıllardır sadece metin2 ve knight tanıtarak diğer kategorilerde eksik kalıyor.

Serverlargentr'nin kuruluş yıllarına bakarsanız agario oyunu daha çıkmamıştı :) silkroad ve cs pvpleri ise yaygın değildi. Bu yüzden 2 pvp türünde ağırlık vermişler ancak zamanla diğerleri de yaygınlaşmıştır. Zaman içerisinde neden kendilerini de yenilemedikleri sorusuna cevap veremeyeceğim kendi sitem adına konuşursam metin2, knight, silkroad ve cs bulunmakta zaten. Agario da ekleriz inşAllah :)

*bonus olarak azepvp.com serverları direk sitesine ekletmektense önce inceleyip uygun görürlerse onaylıyorlar diğer tanıtım sitelerinde pvp server ile alakası olmayan siteler bile doğrudan siteye eklenebiliyor.

Bu tercih meselesi mesela benim sistemimde onaylama mevcut ancak sadece tek bir sitem yok. 6 tane site var bu kendi başına işlev gördüğü için onaylama kapatıyorum.

Bu kadar sözü geçmişken azepvp'ye de başarılar dileyelim :)

Php bilginiz ne kadar? Css ile çizimleri geliştirebilir misiniz?

Eğer bilginiz 0 ise yaptırabilirsiniz bana sorarsanız azepvp kullanıcı dostu değil. Bir önceki yazımda da belirtmiştim yazı boyutu vs... Ama bunlarda çözülemeyecek sorun değil. İsterseniz her 2'si içinde fiyat alın hangisi uygun gelirse ona yönelin.

Ama burda seo ile ilgilenen arkadaşlarımın tavsiye edeceğini düşünmüyorum.

• Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
fruzgar değerli hocam yazdıklarımı baştan sona okuyup her soruma tek tek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim evet bu işten ne kadar iyi anladığınızıda ortaya koymuşsunuz gerçekten sizi ve sitenizide tebrik ederim umarım başarılı olursunuz.

İstersem kendim belli bir süre içinde yapabilirim fakat buna ayıracak ne vaktim nede zamanım var gün içerisinde bir yazılım şirketiyle görüştüm ismini vermek istemiyorum yasal problemler çıkabilir hak iddia edebilirler herneyse bana aynı sistemi 5.000 TL gibi bir ücret karşılığında o sitenin tıpa tıp kopyasını en ince ayrıntısına kadar hemde seo hizmeti ve Google AdWords 100 TL para çeki 1 yıllık domain 1 yıllıkta sunucusu hediyesi ile birlikte yapabileceklerini bu ücreti tek sefer ödeyip önümüzdeki yıllarda sadece domain ve sunucu ücreti ödeyeceğimi sunucu ücretinin yıllık 499 TL olduğunu ekstra domain ücreti ödemeyeceğimi onuda sunucu ücreti içerisinde aldıklarını söylediler. Ben sizin bu belirlediğiniz fiyatlar biraz pahalı değilmi dediğimde ise bana böyle bir site üzerinden sunucunun yıllık ücretini eğer başarılı bir web sitesi olur ise ki öyle gözüküyor dediler bu ücreti aylık olarak kazanırsınız dediler ilk ay 100-150 tl kazanırsınız ve zaman geçtikçede kazandığınız meblalar artar dediler.

Kendilerine sorduğumda ise sitenin satılık olup olmadığı konusunda herhangi bir cevap vermediler henüz sizce bu şirketin verdiği teklif iyimi?

• Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
UmutcanTC yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Ayrıca bende faydalandım birkaç geliştirme daha yapabileceğimin farkına vardım.

Diğer konuya gelirsek pvp.gen.tr sitesi scripti ile alışılmışın dışına çıkmıştı. Sistem olarak aynı olsa da güzel bir görünüme sahip olduğu düşüncesindeyim. Bu scripti araştırdım ve yapımcısıyla konuştuğum da aynı sistem farklı orjinal görünüme sahip sistemi 800-900 TL'ye yapabileceklerini söylediler. Şimdi hesaplayalım:

Script - 900 tl diyelim
Domain - En yüksekten alalım 30 tl diyelim
Hosting - Yıllık 20 tlye hostingler olsa da kaliteli bir hosting için aylık 15 tl desek yılda 300 tl yapar
Seo - Evet seo hizmeti gerçekten de pahalı ama tanıtım yazılarıyla da aynı verimi sağlayabilirsiniz hem uygun olur ama biraz zaman gerektirir
Adwords - 100 tl para çeki demişler ben buna gerek duyulduğunu sanmıyorum adwords yerine facebook sponsor daha uygun fiyata olacağı kanaatindeyim

1330 tl + seo eder. Açıkcası biraz fazla geldi. Seoyu saymadığımız takdirde ortalama 1300 tlye buna benzer bir sisteme sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum.

• Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 0 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
fruzgar eğer benimde size bir faydam dokunduysa ne mutlu ki bana bahsettiğiniz siteye baktım fakat benim gözümde genel olarak yine aynı diğer siteler gibi pek bi farkı yok gibi tabi bu benim görüşüm yinede öneriniz için teşekkürler.

Bu arada azepvp.com'dan mesaj geldi sitenin ve sistemin satılık olmadığını söylediler. Neyse artık sizede azepvp ye de pvpgentr ve serverlargentr sitesinede başarılar dilerim fakat hala aralarında azepvpye sempati duyduğumu söyleyebilirim hem samimi hem kurumsal olmalarıda açıkcası hoşuma gitti bunu her site yapamıyor herneyse tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al