fruzgar yorumunuz ve değerlendirmeniz için teşekkürler hocam kendi pvp server tanıtım sitemi bu siteden esinlenerek kuracağım fakat sizin görüşlerinizide göz önünde bulunduracağım ilginize teşekkürler.
Ek Olarak: fruzgar hocam son olarak size birkaç birşey daha söylemek istiyorum siz bu işin içinde olan birisiniz ve tanıtım siteniz var o yüzden beni en iyi sizin anlayacağınızı düşünüyorum bu yüzden ben bu işin şüphesiz en eski ve en çok hit alan sitelerinden serverlar.gen.tr ile azepvp.com arasında bir kıyaslama yapacam artı yönler konusunda siz bu konuyu nasıl değerlendireceksiniz merak ediyorum.
azepvp.com - serverlar.gen.tr
*her iki site arasındaki en büyük farklardan biriside serverlar.gen.tr'de fark ettim siz hangi pvp'nin linkine tıklarsanız tıklayın serverlar.gen.tr yönetimi sizi kendisi hangi pvp server'a yönlenmenizi istiyorsa ona yönlendiriyor yani siz zor bir serverın internet sitesine gitmek isterken farkında olmadan serverlar.gen.tr'ye reklam vermiş o kategoriyle hiç alakası olmayan başka bir serverın sitesine yönlendiriyorsunuz bu nasıl bir reklam politikasıdır hiç anlamış değilim
azepvp.com'da ise böyle birşey mümkün değil. Ve bu çoğu tanıtım sitesinde var böyle bir sistem burda size birkaçtane daha örnek atabilirim isterseniz fakat azepvp.com'da böyle birşeyin olmaması bence çok iyi.
* azepvp.com tarihe göre sıralama yapıyor ve en yeni pvp serverı en üstte sıralıyor
serverlar.gen.tr de ise durum tam tersine puanlama ile sıralama yapıyor ve en çok puanı alan pvp server en üstte bulunuyor buda eski pvp serverların yeni pvp serverlara üstünlük sağlamasına olanak sağlıyor böylelikle yeni pvp serverlara çok az şans tanınmış oluyor.
* azepvp.com yine tarihleri listeleme sayfasında göstererek hangi pvp serverın hangi tarihte eklendiğini gösteriyor böylelikle insanlar yıllar önce eklenmiş pvp serverlarda zaman öldürmektense yeni pvp serverları eklenme tarihlerinden kolayca buluyor
serverlar.gen.tr de ise puan sıralaması olduğundan yıllar önce eklenmiş baya bir oy toplamış pvp serverlar üst sıralarda yer alarak kapansa bile halen orda kalabiliyor böyleliklede insanlar yeni pvp serverları değilde kapalı pvp serverlarda zaman kaybediyor
* azepvp.com ek olarak kolay, orta ve zor şeklinde serverları kategorize ediyor ve insanlar istediği zorlukta pvp serverı sonuçları filtreleyerek rahat bir biçimde bulabiliyor
serverlar.gen.tr de ise kategorize etme sistemi var ancak filtreleyipte kullanıcılara sunma yok bu büyük bir eksiklik mesela.
*azepvp.com başlıkları serverların internet sitelerinden güncel olarak alıyor ve yeni bilgileri insanlara sunuyor
serverlar.gen.tr de ise bir kişi hangi başlıkla eklediyse o pvp server öyle kalıyor bunu düzenleme gibi bir şansı yok halbuki azepvp.com'da değiştirmek için sitesindeki title'ı değiştirerek bunu rahat bir biçimde yapabilecektir.
*azepvp.com kapalı pvp serverlar için şöyle bir uyarı mesajını insanın gözüne sokacak şekilde gösteriyor "Bu pvp server kapalıdır. İnternet sitesine erişim sağlanamıyor."
serverlar.gen.tr de ise durum tam aksine standart yazı tipinde ve boyutunda sunucu kapalı uyarısı insanlar bunu dikkate bile almıyor taa ki serverın sitesine giripte kapalı olduğunu görebilene dek hatta bazen kapalı pvp serverlara bile serverlar.gen.tr sitesi sunucu açık gösteriyor.
*azepvp.com'un bir diğer ayrıcalığı ise virüslü pvp serverlara karşılık insanları uyarması ve tıpkı kapalı pvp serverlarda uyardığı gibi şöyle bir uyarı göstermesi "Bu pvp server zararlıdır. XXX programı virüs tespit etmiştir." ve böyle bir özellik serverlar.gen.tr'de yok hatta hiçbir tanıtım sitesinde yok kendileri bunun türkiye'de bir ilk olduğundan bahsediyor.
*azepvp.com tanıtım olayında ekstra şeyleri kaldırmış ve sade server bilgilerini sunmuş yani ekstra tanıtım bilgilerini kaldırmış bu serverlar.gen.tr deki server tanıtım kısmı bu türkiye'deki pek çok tanıtım sitesinde var ama azepvp.com bunun gereksiz olduğunu düşünmüş ve kaldırmış kendilerine facebook sayfalarından mesaj attığımda ise bana şöyle bir yanıt verdiler "Merhaba, Umut bey tanıtım kısmının gereksiz olduğunu düşünüyoruz, bunu söylememizdeki sebep ise insanların artık o uzunca gereksiz yada sahte yazıları okumaktansa pvp serverların internet sitelerine giderek server tanıtımını doğrudan serverın kendi internet sitesinden öğrendiğini biliyoruz." gibi bir yanıt verdiler.
*azepvp.com yorum sistemini ön plana çıkarmış böylelikle o sayfaya giren kullanıcı o gereksiz tanıtım yazısını okumaktansa insanlar bu pvp server hakkında acaba ne demiş diye doğrudan yorumları görebiliyorlar serverlar.gen.tr ise yorumları arkaplana atarak gereksiz birşeymiş gibi düşünmüş sanki.
*azepvp.com kullanıcı dostu olarak sitelerinde yaptığı her gelişmeyi haberler bölümünde paylaşırken serverlar.gen.tr blog sayfasında sadece hit kazanmak için girilmiş makaleler yer alıyor.
*azepvp.com son olarak şimdilik sadece metin2 pvp serverlara destek verdiklerini ilerleyen zamanlarda "Knight Online, Silkroad, Cs ve Agar.io" gibi oyunların pvp serverlarınada destek vereceklerinin mesajını iletmişler serverlar.gen.tr ise yıllardır sadece metin2 ve knight tanıtarak diğer kategorilerde eksik kalıyor.
*bonus olarak azepvp.com serverları direk sitesine ekletmektense önce inceleyip uygun görürlerse onaylıyorlar diğer tanıtım sitelerinde pvp server ile alakası olmayan siteler bile doğrudan siteye eklenebiliyor.
Bunlar şimdilik aklıma gelenler umarım tüm yazılanları baştan sona okursunuz ve ona göre bir cevap verirsiniz burda azepvp.com'u pohpohlayıp serverlar.gen.tr'yi yerden yere vurmadığımıda belirtmeliyip aksine işi üstadıyla yeni bir alternatifi ile karşılaştırma yaptım son olarak ben bu siteye gittikçe sempati duyuyorum sizce sıfırdan bunlar gibi bir sistem hazırlamaktansa acaba kendileri görüşsemde siteyi satın almak istesem hangisi daha maliyetli olur sizce?