-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Selamun aleyküm,
Bugün bilgisayar ısınıyor diye genel bir temizlik yaptırdım ama hala ısınıyor.Termal macun vs hepsini yenilettirdim.
Acaba problem neden olabilir ?
Oyunlarda ultrada oynuyorum sorun yok ama ısınıyor boş çalışırken bile rahatsız oluyorum :)
Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org
32095
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bilgisayarınız ince + tek fanlı + soğutmaya yönelik özel bir performansı yok bu yüzden hep ısınacak sizin yerinizde olsam o kadar parayı basit bir laptop yerine çift fanlı daha iyi bir performaslı laptoba verirdim
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
darkthepro adlı üyeden alıntı
bilgisayarınız ince + tek fanlı + soğutmaya yönelik özel bir performansı yok bu yüzden hep ısınacak sizin yerinizde olsam o kadar parayı basit bir laptop yerine çift fanlı daha iyi bir performaslı laptoba verirdim
Donanım arızası yok yani değil mi ?
www.tayfunguler.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Tayfun Guler bilgisayarda bir sürü donanım çalışıyor, siz ultrada daha fazla zorluyorsunuz zaten normalde bile ısınacak bilgisayar daha fazla ısınıyor tek fanda bunları soğutmaya çalışıyor normal bir olay, oyun, grafik, program bilgisayarı kasası daha kalın hava sirkülasyonu için, en az 2 fanlı ki fan devirleri 8 bin e çıkan özel termal macun ve bakır demirlerle önemli parçaların üstüne montelenmiştir , şöyle düşünün
1 fan sizinki 2500 devir yaparak soğutuyor
3 fan 8000 devir özel parçalarla soğutma yapıyor
hangisi daha iyi soğutur ?
Son 1 aya kadar ısınma yoktu ama işte :)
www.tayfunguler.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Tayfun Guler bu cevaba hastayım, hocam bilgisayar 0 , sen onu 90 derecede zorlarsan elbette parçalar zorlanır, onu geçtim sen temizleyene kadar o pervaneler tozun yarattığı sürtünme ve aşınmaya maruz kaldı performansı düşmüştür, yada bilgisayarı tasarruf modundan yüksek performansa ayarlarsanız onun yarattığı etkide olabilir laptop kasasında yer alan büyük noktalı girişler hava alma noktalarıda toz altında kalabilir yada laptop ayakları yetersiz gelmeye başlaması, odanın sıcaklığı dahi laptobun sıcaklığını değiştirebilir
Peki şuan için ne yapmamı tavsiye edersiniz.Basit bir 20-30TL lik soğutucu koyduk altına ama çok iade etmiyor.
Temizlik yaptırdık, başka ne yapabiliriz ? Biraz daha önlem amaçlı
www.tayfunguler.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
Tayfun Guler alt soğutucunun etkisi fazla olmaz, fakat harici soğutucudaki fan sayısı ve soğutucunun metal benzeri olması önemli çünkü sıcaklığı emerek abstorbe eder, oyunları ultrada değil, normalde çalıştırın, oda sıcaklığına dikkate edin, toza karşı devamlı bakım yapın, pil modunun normalde olmasına dikkat edin eğer daha sıcaklık düşümü istiyorsanız güç tasarufu alabilirsiniz fakat bu seferde verimi azaltacağı için sizi memnun etmez, maalesef yapılacak başka bir şey yok
Standart soğutucusunu güçlendirmek gibi birşey mümkünmü peki ?
www.tayfunguler.org