Forum blog vs açıp en üste 3 tane 300x250 google döşendiği ve içeriğin 'nasıl yaparız acaba' gibisinden bilgi içermediği ya da tamamen boş olduğu siteler de oluyor, rastlamışsınızdır. Hatta güncel ve belki biraz farklı örnek verirsek; eurovision şarkımız açıklanmadan 1 ay evvel işte şarkımız diye post atanları da gördük. Bunlar da pek hoş olmayan şeyler en kibar tabirle. Başkasının ağzından bize yalan söyletilmesi gerçi en kötüsü sanırım. Denk geldiğim sitelerde bumads içeriğidir yazması yetersiz bir kurtarma çalışması olmuş.

Evvelzamanda adskota için bir resimli anlatım hazırlamıştım sitemde ilgili operatörden sonra 3. sırada çıkıyordum. Başlıktan dolayı tercih ediliyordum. Ama belkide 2. sayfaya kadar hep fotokopilerim doluydu. Bir sunucu değişikliği yapalım derken 1 haftaya yakın kapalı kalınca site aynen kopyalarım önüme geçti.

Gelmek istediğim nokta şuydu ki; yalan olmasa da bazı 3 kağıtçılıklar zaten yapılıyor, yapılmakta. Ama dünyada hiç bir servis,şirket yada topluluk bir kontrol mekanizması geliştirememiş durumda bir nevi temiz ya da kara liste gibi.

Şu açıdanda bakmak lazım ki; forumlarda 0,2tl için üye sağa sola üye olup bilmem nerelere tıklayanlar var. Buradan çok küçük tutarların bile bazı işlerin odak noktasında olduğunu söylemek yanlış olmasa gerek. Böyle kişilerin bir blog'u olsa 26 falan değil 2tl için seve seve yayınlayacaklardır.

Ben tüm site yöneticisi arkadaşlara da kabahat bulmuyorum. İş güç arasında metni okuyamamış olanları, okumuş ama belki atlamış olanları da olabilir. Sunucu parası çıkarmaya çalışan da olabilir. Sonuçta bir Amerikan (göreceli olsada) rakibinden 3 kat fazla zaman harcayıp, 3 kat daha az kazanıyorlar.(Google Ads kastediyorum)

Herşey para mı derseniz o kişiye göre değişir. Kimisi eğlence,uğraş vs. için site açar kimisi tamamen duygusal.

Yazıyı göndermeden önce bir okudum daldan dala atlayıp konuyu dağıtmışım ama yazdım içimde kalmasın diye gönderiyorum. Kusura bakmayın.