Ürün satışı gibi bir kategoride olsa anlarım da, sitedeki her kullanıcı burayı e-ticaret amacıyla kullanmıyor. Bir o kadar da Webmaster konularında bilgi sahibi olmak ve bilgi paylaşmak için gelen insan da var.

Yeni mesajlar sayfasına girdiğimde ciddi manada görüntü kirliliği var. Şu an insanlar resim eklemediği için böyle denilebilir de, eklenecek bir dolu görselle zaten tümden görüntü kirliliği olacak.

WMARACI'nı birçok insan sade görünümü nedeniyle bu denli severek takip ediyor. Bu şekilde en beğenilen özelliğini de ortadan kaldırmış olmuyor muyuz?

Keşke baştan üyelere açık genel bir anket yapılsa ve çoğunluk da böyle düşünüyorsa ona göre karar verilseydi. Bundan önce yapılan birçok yenilik için destek sundum ama bu cidden olmamış.

Forumda ticaretin çok fazla aktif olmamasının nedeni insanların ilanları görmüyor olması ya da daha az dikkat çekiyor olmasından ötürü değil. Malum olduğu üzere bu forumda öğrenci arkadaşlar ve lise dengi birçok üye var ve alım gücü düşük. Şimdi ilana resim eklediğimizde bu alım gücü artmayacağına göre, daha farklı çalışmalar yapılmalı.

Son günlerde arka arkaya sürekli bir şikayet dalgası gidiyor ve bu sürekli artarak devam ediyor. Ben de ve başka üyeler de defalarca yazdı. Davetiye usulü getirilmesi gerek artık. Kurumsal üyelik gelirse buna destek verecek ve hatta buna özel üyelik rankı için ekstra ücret ödeyeceğini söyleyen bir sürü firma sahibi var. Tamam moderatörler birçok forumda olmadığı şekilde herhangi bir şikayette karşıdaki kişinin platin üye bile olup olmadığına bakmadan forumdan uzaklaştırabiliyor ve bu çok güzel bir olay ama böyle tek tek uğraşmak yerine, davet eden davet ettiğinden sorumlu olursa bu platformda olmanın getirisini kimse yok sayamaz.

Neden mesela insanlar farklı platformlarda birbirine 'WMARACI davetiyesi olan var mı?' diye konu açmasın? Bence bu çok güzel birşey olur. YTPara gibi bu işten ekstra gelir de elde edilebilir.

Yani sonuç olarak burada ticaretin aktifliği, kaliteyi ve güveni arttırarak mümkün olur. Şu anki alım gücü ve ticaret hacmi bu tarz ilan sitesi görüntüsüyle çözülmeyeceği gibi, ciddi manada bu siteyi ticaret harici ve sade görünümü için tercih eden azımsanmayacak bir kullanıcı için de hoş olmayan bir emrivaki olacaktır.

NOT: Bu tek bir kişinin görüşüdür. Benim gibi düşünmeyen de bir sürü insan vardır. Etiketleyip gereksiz yere bir tartışmaya girmeyin. Kendi mesajınızı yazıp kendi fikrinizi belirtin lütfen.

Kolay gelsin.