Merhaba rubin07 ,
ahmetycom 'un söylediği şekilde de yapabilirsiniz.
Benim belirttiğim yöntemle yapmak isterseniz işlemleri nasıl gerçekleştireceğinize dair size yardımcı olması açısından ufak bir döküman hazırlayacağım, ihtiyacı olan diğer arkadaşlar da gerektiğinde faydalanırlar...
Script'i bulduğunuzu varsayarak ilerliyorum...
1-) Bulduğunuz script veritabanına ihtiyaç duyuyorsa, kontrol paneliniz üzerinden (cPanel, Plesk, DirectAdmin vb.) bir MySQL veritabanı ve veritabanı kullanıcısı oluşturup kullanıcıyı bu veritabanı ile yetkilendirin.
İndirdiğiniz script dökümantasyonunda bu detay mutlaka belirtilir. Kimi scriptler detayları bir ".txt" dosyasına kaydederken ve herhangi bir veritabanına ihtiyaç duymazken kimi scriptler ise bir veritabanına ihtiyaç duyar.
2-) Script'inizin veritabanı bağlantı dosyasına oluşturmuş olduğunuz veritabanı bilgilerini girin. Bu dosyanın adı config.php, db-config.php gibi isimler olabilir, dosyayı herhangi bir metin editörü ile açtığınız takdirde sizden istenlen detayları görüntüleyebilir ve ilgili alanları veritabanı bilgilerinize göre doldurabilirsiniz.
3-) Daha sonra hosting alanınıza FileZilla benzeri bir FTP programı aracılığı ile bağlanın ve kök dizinde "ziyaretci-defteri" isimli bir dizin oluşturun.
cPanel kurulu sunucularda kök dizin "public_html", Plesk kurulu linux sunucularda ise "httpdocs" dizinidir. Scriptin stabil olarak çalışabilmesi için ziyaretçi defteri dizinini bu dizinin altında oluşturmanız gerekir.
4-) Oluşturmuş olduğunuz "ziyaretci-defteri" dizinine indirmiş olduğunuz script'e ait kaynak dosyalarınızı upload edin. Kurulum adımları indirmiş olduğunuz scriptin detaylarında (beni-oku.txt gibi) yer alır, bu adımları takip ederek kurulumu tamamlayabilirsiniz...
Umarım yardımcı olabilmişimdir,
iyi forumlar...