Penunbra hocam zaten bende şuna anlam veremiyorum, yani vizyondaki filmleri veya yeni düşmüş filmleri bir kenara bırakalım. Fakat bunun haricinde ki filmler neden telif hakkıyla kaldırılması gerekiyor ki ? Yani siz standart hangi kanalda adam gibi bir film yayınlandığını gördünüz ? Artık film olan kanallar parayla satılıyor. Standart kanallarda yayınlansa bile birçok kez yayınlanmış filmler yayınlanıyor. Biliyoruz ki artık internet çağındayız neredeyse her evde bulunan birşey, çünkü her ihtiyacımızı karşılıyor(sanal olarak). Yani durumu olmayan bir kişi ne yapacak izliyeceği her film için ayrı dvd veya cd mi satın alacak ? veya beklicekki standart kanallarda güzel film çıksın diye mi ? Kaldı ki benim evimde film kanalları olduğu halde çoğu zaman film bulamayıp internetten izliyorum. Tamam filmlere bir emek bir bütçe ayrılıp para kazanılıyor. Emeğe saygımız sonsuz, fakat üzerinden 5 yıl geçmiş film bile bu kapsama giriyor. Ben mi yanlış düşünüyorum, yoksa bu işin başka bir mantığı var mı, yani bu konuda aydınlanmayı çok istiyorum..