Merhabalar, bugün sizlere backlink türlerinden birisi olan footer backlink konusunda tecrübelerimizi ve doğru yolu anlatacağız. Çoğu insan footer backlinkin son güncelleme ve algoritma değişiminden sonra önemini yitirdiğini hatta siteye zarar verdiğini söylemektedir. Footer backlinkin diğer linklerden farkını ve yararının hala sürüp sürmediğini bu yazımızda anlatacağız. Footer linkin avantajı ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Footer Backlink Nedir?

Footer Backlink Hakkında

Footer Backlink sitenin footer bölümüne eklenen koddur ve sitenin tüm sayfalarında yer almaktadır. Footer bölümü ise sitenin en alt kısmıdır. Footera eklenen kod sitenin tüm bağlantılarında vardır. Yani hangi sayfaya, hangi kategoriye, hangi posta tıklarsanız tıklayın her yerde sayfanın altında footer link gözükmektedir.

Footer Link Zararlı Mıdır?

Footer Link Zararları Nelerdir?

Footer link zararlı değildir. Fakat çok fazla index sayısına sahip sitelerden çok fazla alım yapılmamalıdır. Alım yapılan siteye dikkat edilmelidir. Yeni sitelere index sayısı çok yüksek sitelerden footer link alınmamalıdır. Footer link alındığı zaman linki alan site linki aldığı sitenin bağlantı ve sayfa sayısı kadar backlinke sahip olur. Bu link sayısı bakımından iyi bir şey olsa da link çeşitliliği bakımından kötü bir durumdur.

Kısaca özetleyecek olursak footer link zararlı değil fakat, bilen kişiler tarafından alımı yapılmalıdır. Footer linkin alındığı ve verildiği sitenin değerleri, index sayıları, domain yaşları gibi bir çok özellik ön planda tutularak analizler eşliğinde alınabilir.

Footer Backlink Hakkında Bigiler

Footer Link Etki ve Etkileşim Süreci

Footler linkin etki ve etkileşim süreçleri hakkında bilgi verecek olursak. Footer link genellikle sitelerin sıralamada dalgalanmasına sebep olmaktadır. Dalgalanmadan en geç 2 hafta içerisinde eski sıralamasına gelmektedir. İlk önce bir dalgalanma ve sonrasında ise alınan kelimede yükselme sağlamaktadır. Google’da ilk sıraya yüklemek için yapılan yöntemlerden birisidir. Tekrardan değinelin uzman kişilerin takibiyle footer backlink alımı gerçekleştirebilirsiniz. Kesinlikle sıkıntı çıkarmayacaktır.

Kaynak : http://www.bigbilisim.com/footer-backlink-zararli-midir/