Arkadaşlar lütfen pm atmayın. Konu altından devam edelim. İş yerindeyim yoğunum pmlere bakamıyorum o yüzden konu altından devam edelim.

Ek Olarak:

BiELOF adlı üyeden alıntı

Paylaşım yapmak güzeldir. Paylaşım yaparken de hit çekmek güzeldir. Neden kötü olsun ki :) Bazı konular paylaşmış ve kaynak linkini eklemiştim. Site benim, Yazı benim. Başkası niye kaynak yapsın?

Bielof.com sitemi sadece adsense almak için açmıştım. Adsense aldıktan sonra asıl aklımda ki olan projelere yönlenmek istediğimden ufaktan bu siteyle uğraşıyorum. İlk yayımladığım 4 sayfanın 2 sayfası kaynak gösterilmeden kopyalanmıştı.

İkincisi; Kaç kişi mesaj atıyor bende saymıyorum. Hatta 1 ay sonra aynı kişi mesaj atınca kendisini ve sitesini hatırlamıyorum. (mesaj kutusu dolduğundan dolayı günlük siliyorum) Bırak 1 ücret almayı. Sadece bazı şeyleri doğru öğrensin diye kaç kişiyi telefonla arayıp saatlerce anlattıklarımda olmuştur. (Tlf faturası bana ait. Ücret talebim 0)

İlk yaptığım siteye bugün baktığımda oldukça komik. % 100 spam sayılacak kelime anahtarları mevcut. O günün şartlarında herkes bu şekilde kullandıklarından dolayı doğru zannedip bende eklemiştim.

Gelişmek şart. Kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Bazen güzel konular ve güzel soruları okumak insanı yeniliklere sürüklüyor.

Üçüncüsü; Keywords kullanımını bana birisi söylemedi. Şu an linkini bulmam uzun zaman alır. Google bu açıklamayı yapalı oldukça uzun zaman oldu diyebiliriz.

Haber sitelerinin seo yapmasına gerek yok. (Bakınız günümüzde ulusal gazetelerin siteleri)

Hatta bu haber siteleri bile bile, özellikle, üstüne basa basa spam dahi yapsa Google başta olmak üzere arama motorlarında spama girmez. (Küçük bir kasabaya ait haber sitesi, Google news girmeye çalışan yeni haber sitelerini bu sitelerle bir tutmamalıyız.)

Wordpress kelime anahtarı alanı yoktur. (All in SEO, YOAST v.b. gibi wp eklentilerin kelime anahtar alanı mevcuttur. 1 yıla kalmaz bunların kalkabileceğini birlikte görebiliriz.)

Dördüncüsü; paragraflar arasında boşluk yerine kullanılacak kodlar mevcuttur.

Bu şekilde kullanmak yerine,

Wmaracı güzel paylaşımların yapıldığı webmaster sitesidir.


 


Kodların doğru kullanımı önemlidir.



Bu şekilde kullanmak daha mantıklıdır.

Wmaracı güzel paylaşımların yapıldığı webmaster sitesidir.




Kodların doğru kullanımı önemlidir.



EXCEL kopyala yapıştır yaptıysanız gözünüzden kaçmış olabilir. Makale yazdırtırsam eğer buna özellikle dikkat ediyorum. WP yazı ekledikten sonra "GÖRSEL" yerine "METİN" tıklarsanız gözden kaçan hataları görme şansı artmaktadır.

Beşincisi; biçim etiketleri sayfa içinde 4-5 tane eklediğimizi zannedebiliriz. Bunu arama motorları sayfa içi ve site teması biçim etiketi diye ayırmaz.

https://wmaraci.com/site-analiz kendi sitelerini kontrol etmek isteyenler Wmaracı seo analizi tavsiye ederim.

Altıncısı; favicon benim için değil, Arama motorları için kullanmak daha iyidir. Hemde kullanıcıya güzel bir görüntü sağlar.

Google Chrome bunu fark etmeyebilirsiniz fakat İnternet Exproler Yandex arama motorunu açarsanız arama sonuçlarına göre favicon çok güzel görünmektedir.

Mozilla ve diğer tarayıcılar nasıl bilmiyorum.

Paylaşımlarla doğru ve yanlışları beraberce görüp wmaracı ailesininde faydalanması her kesi bir şekilde yükseltecektir.

Hayırlı günler.


Hocam yanıldığınız noktalar var bu yazdıklarınızın hepsine yine cevap verebilirim fakat burada aşık atıyormuşuz gibi geliyor o yüzden cevap verme gereği duymuyorum. İnsanlara faydalı olmak istiyorsanız konu açın ve boşluğun nasıl bırakılması gerektiğini anlatın. Tek sorunları buymuş gibi. Ama insanlara boşluk bırakmaktan daha değerli şeyler vermelisiniz. Yani buraya yazma amacınız nedir onu da anlayamadım ama arada sizin gibi kişiler çıkıyor :)