Blog yorum: intitle:"örnek" intext:"son yazılar" intext:"yorum"
Link çıkışı olacağı için %90 kabul edilmeyecektir, ancak işim kabul edilen miktar ile. Sonuçta bu şekilde doğrudan sektörüm ile bağlantılı sitelerden yorum alacağım, doğru mudur?


- Doğrudur. Ama hepsine aynı yazıyı göndermeyin. Bu işin önemli kısmı yazı içinden backlink almakta değildir buradaki seo sırrı aslında yazı yazma sanatıdır. Öyle bir başlıkla yazınki o h1 başlık google da aratıldığında ilk sırada çıksın. Çıkar mı? Evet çıkar en azından ilk sayfada çıkacaktır. Olmayan bir başlık olsun. Çok arananlar listesinde olmadığı halde baya aranan uzun kuyruklu cümleler var onları yakalayıp onlar üzerinden yazı hazırlayarak içinden link alın.

Forum: intitle:"örnek" intext:"powered by vbulletin"
Forumda site içeriğim ile bağlantılı kategoriler mevcutsa buraya girip 2-10 cümlelik bir yazı oluşturuyorum ve link çıkışı yapıyorum. Ortalama 10 üyelikten 8'i kapanıyor. Bu yapılan çalışmanın bir zararı var mıdır? Silinen konular mevcut sonuçta. Eğer yararlı ise güzel bir çalışma kesinlikle.


- İndexlenmeden silinirse çok iyi. İndexlenip silinirse çok hoş olmayacaktır. Yukarıda da dediğim gibi kaliteli yazı hazırlayın ki silmesinler.

Toplist - Hitlist: gibi yerlere çok fazla olmadan siteyi eklemek doğru mudur?

- Çöp değilse doğrudur. Hem çeşitleme olmuş olur hemde fayda sağlar. Ama büyük faydalar beklemeyin.

Ücretli veya ücretsiz dizinlere kayıt konusunda sınır nedir sizce? Bu konu hakkında ne kadar yüklenmemiz doğru olur?

- Karşılık olarak sitenizden link isteniyorsa hiç bulaşmayın. Zararı yararından fazladır. En basitinden karşılıklı açık şekilde link alışverişi seo açısından iyi olmaz.

Çok fazla olmadan maksimum 10 farklı (en iyi) imleme sitesini düzenle olarak kullanmak doğru mudur?

- Bu daha çok hızlı indeks alma konusunda faydalıdır.

Dizinlere kayıt olurken tanıtım yazısı kısmına yazdığınız şeyler aldığınız linklerden önemlidir.

Saygılar

(Not: Konuyu açan arkadaş umarım yadırgamaz. Soruları beğendiğim için cevap verme ihtiyacı duydum.)

Ek Olarak:
SEO adına hiç bütçe harcamadan bir çok alt kelimeye çalışma yapmak için aşağıdaki adımları izlediğimiz takdirde yararları ve zararları nelerdir? Bunlara ek olarak başka neler yapabiliriz, yol haritası gösterir misiniz?


Site dışı Seoda en önemliler;

1- Anchor text kullanımı (baclinklerde)

2- Anchor text dağılımı,

3- Kaliteli içerik üretmek... (özellikle tanıtım yazıları için)

Şöyle bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Site içinde yayınladığınız makaleler mi yoksa site dışında yayınladığınız tanıtım yazıları mı daha önde diye sorsaydınız (her ikiside önemli yani bu anneni mi daha çok seviyorsun babanımı sorusu gibidir) %51 le site dışında yayınladıklarınız olacaktır.

DENEYİN..!

Site içine tanıtım yazısı hazırlar gibi yazı hazırlayın. Site dışına ise kendi sitenize yazı ekleyecek ve çok okunsun gayretiyle yazı ekleyin.

Sonuç tersinden çok çok daha etkili olacaktır.

DOĞRUSU ise her ikisininde kullanıcı deneyimi yüksek yazılardan oluşmasıdır. (hem site içi hemde site dışı yazılar)...

İki örnekli site çalışmasında her zaman site dışındaki yazıları daha kaliteli olan siteler etkili yükseliş yapar. Ancak site içinde kötü yazılar olsun demiyorum. Buradaki seo tekniğini doğru anlamakta fayda var.

Saygılar