-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar yaş 18 benim. "16'lık" adında bir kitap yazıyorum 4/1'ini bitirdim kitabın. Hikaye ve Psikolojik ruhumu anlatıyorum vs. vs. Bir paragraf paylaşayım dedim görüşlerinizi merak ediyorum teşekkürler. Sizce devam etmeli miyim? Kitabı okurken insanları ruhu siyaha boyanacak. Çünkü gökkuşağı çizemiyorum.
Yalnızlığın korkutan bakışları arasında sokaklarda, caddelerde suçlu gözlerle yürürdük.. Zihnimizde dün geceden kalma şarkı sözleri ve kocaman bir geçmiş.. Beynimizde ağır silahlı patlamalar, yangınlar ve dahası.. En çokta kendimizi harcamaktan sıkılmıştık. Biz asıl kader mahkumlarıydık.. Soğuk ve sisli geceler boş boş gezerdik. Artık hayatımızdan birşey beklemiyorduk. Çocukken saklambaç, yakartop oynardık ve bize mutluluk verirdi. Şekerleri severdik ama artık hiçbir şeyin eskisi gibi tadı yok. Herşey eskiden güzeldi tabi.Sevdiklerimiz yanımızda, dostlarımız, yoldaşlarımız yanımızdaydı. Şimdi herkes kendi rotasını belirledi ve otobüslerini o rotaya doğru kaldırdı. Ama biz öylece yerimizde duraksadık ve onları izledik. Yapacağımız herşeyi yarına erteledik, yarın oldu yine elimizde hiçbir şey yok. Hayatımızı yaşamayı bazen çok sevsekde baze hayat bize hain davranıyordu. Bilmem.. Belki de kendisine ettiğimiz ettiğimiz içi dolu küfürler için bizden intikam alıyor da olabilirdi. Bilemezdik ama kısmen acımasız olduğu kesindi.
Kitap: 16'LIK
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.turkcetemalar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Profesyonel Kameraman
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Kardeşim, öncelikle tebrik ederim seni kendinde bu cesareti ve güveni bulduğun için.
Ben de bu sıralar çok araştırma içindeyim, kendi kitabımı hayata geçirme konusunda ama senin kadar hızlı olamadım. Nasıl yazılır, nasıl işlenir giriş, gelişme, sonuç vs bir sürü olay.
Dediğim gibi hayırlı olsun. Seninle skypeden görüşmek isterim eğer kabul edersen.
3000 Adet İnstagram Özel İsimli Kullanıcı Adları SATILIKTIR - PM ATABİLİRSİNİZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Acımasız mı olayım yoksa ılımlı mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
acımasız ol ki yanlışımız varsa düzeltelim.
www.turkcetemalar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
I** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
kitap yazarken anlatıcının kim olacağı önemli - ben mi olacak . dışarıdan gözlemle olayları aktaran 3 bir şahıs mı olacak . yoksa yaşanmış bir olayı görüp aktaran birisi mi olacak .
her durumun kendisine göre zorlukları vede güzellikleri vardır.
anlatımda kullanılan kullanılacak zaman dilimide anlatıcının kim olacağı kadar önemli.
kitap yazma ve hikaye oluşturma ile ilgili biraz araştırma yaparsan (mutlaka yapmışsındır) iyi olur.
başarılar.
www.istanbulhuzurevleri.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
tesekkurler arastırma yaptım. anlatıcı ben olacagım ve yasanmıs seyleri anlatacagım kendı agzımla. ayrıca aklımdan, beynimden geçenleri iç ses olarak kitaba yazıcam. tesekkurler.
www.turkcetemalar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Türkçe dilinde ".." diye bir noktalama işareti yoktur.
Kimi yerde birinci tekil, devamında ise birinci çoğul şahıs kullanmışsın. Tutarsızlık getirmiş.
Sürekli devrik cümle kullanamazsın. (Kim demiş kullanamam diye(!)) Kullanmamalısın. Anlatım bozukluğu doğurur.
Cümlenin ortasında şimdiki zamanla virgüle girmişsin ama yüklem -di'li geçmiş zamanda.
Nokta gereken yerde virgül var. Noktalamaya çalışmalısın.
İlk tavsiyem Dil ve Anlatım derslerine önem vermen şeklindedir.
Kitap formatı belli değil. Roman değil, hikaye değil. Anı mı? Günlük mü?
Satmak için yazıyorsan, açık konuşayım satamazsın. Zira yayın evleri basmaz. Ama kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan, doğru yoldasın. Yazdıkça düzelecek kalemin.
Ayrıca bir yazıyorsan on okumalısın. Son tavsiyem ise yaşının verdiği duygularla, gökkuşağının güzelliğinden vazgeçme.
TDK'ya güven.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Acımasız ol demişsin ama ben ılımlı olarak görüşlerimi bildireyim;
Ecem Hotoğlu, Semih Varol ve benzer kişiler tarafından bile kitap yazılabileceği kanıtlanmış. Sorun kitap yazmaktan çok kalıcı bir kitap yazabilmek. Kitabınız eser niteliği taşıyor mu? Gerçekten edebi bir eser mi? Okunmaya değer mi? Mesaj veriyor mu? Tür olarak gerçekten bir türe ait mi, yoksa sadece yazılmak için yazılmış mı? Türkçe'yi veya hangi dilde yazıldıysa gerçekten o dile ait mi? Sözcükler sıradan anlamlarda mı kullanılmış yoksa özgün olarak farklı sözcüklerle derin anlamlar verilmiş mi? Yazar hangi yazarlardan etkilenmiş, yoksa etkilenmemiş mi? Kitap yazarken içinden geldiği gibi mi yoksa matematik sorusu çözercesine mantık ve sanat ile süslenmiş mi?
Şahsi görüşüm bunları kendinize sorun, cevaplar olumluysa ve edebi açıdan sıkıntılarınız yoksa devam edin. Sonuçta facebook'ta paylaşmayacaksınız bunları... Kitap satılır veya satılmaz Türkçe'ye mal olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yalnızlığın korkutan bakışları arasında sokaklarda, caddelerde suçlu gözlerle yürürdük.. Zihnimizde dün geceden kalma şarkı sözleri ve kocaman bir geçmiş.. Beynimizde ağır silahlı patlamalar, yangınlar ve dahası.. En çokta ( çok da ) kendimizi harcamaktan sıkılmıştık. Biz asıl kader mahkumlarıydık.. Soğuk ve sisli geceler boş boş gezerdik. Artık hayatımızdan birşey ( bir şey ) beklemiyorduk. Çocukken saklambaç, yakartop oynardık ve bize mutluluk verirdi. Şekerleri severdik ama artık hiçbir şeyin eskisi gibi tadı yok. Herşey eskiden güzeldi tabi.Sevdiklerimiz yanımızda, dostlarımız, yoldaşlarımız yanımızdaydı. (Ortak öznelerde iki yüklem kullanmayın. Xxx,xxx,xx,xx yanımızdaydı. Şimdi herkes kendi rotasını belirledi ve otobüslerini o rotaya doğru kaldırdı. Ama biz öylece yerimizde duraksadık ve onları izledik. Yapacağımız herşeyi yarına erteledik, yarın oldu yine elimizde hiçbir şey yok. Hayatımızı yaşamayı bazen çok sevsekde ( sevsek de ) bazen hayat bize hain davranıyordu. Bilmem.. Belki de kendisine ettiğimiz ettiğimiz içi dolu küfürler için bizden intikam alıyor da olabilirdi. Bilemezdik ama kısmen acımasız olduğu kesindi.
Kitap: 16'LIK
Bu kısmın editörlüğünü yaptım, ücretsiz. :D
İşin şakası bir yana noktalama ve akıcılığa çok özen gösterin. Üslubunuz güzel.
Bir de etkileyicilik anlamında devrik cümleler de deneyebilirsiniz.
"Bilemezdik ama kısmen acımasız olduğu kesindi." yerine:
"Bilemezdik ama acımasız olduğu kesindi kısmen." gibi kolay değişimler etkileyiciliği artıracaktır.
Kaleminize sağlık, başarılar diliyorum. :)