-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
O zaman yazmaya devam et. Gerisi kolay.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bir dönem vardı böyle bir çalışmam. Kurgum, karakterlerim hazırdı. Yaklaşık 150-200 sayfa yazdım. Sonra bir süre ara verdim. Tekrar başlamadan yazdıklarımı okumak istedim. Sonra tek seferde hepsini sildim. Yazmadan önce daha fazla okumam gerektiğini öğrendim. Kısacası basılmış ya da o aşamaya gelmiş bir kitabım yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
18 yaşındayken yazdığım bir çok şeye şimdi burun kıvırıyorum. Ama o yaşlarda bana çok güzel geliyorlardı. Hatta edebiyat dergilerinde yayınlanan şiirlerimi bile şu an çok yetersiz buluyorum. Bülent Akyürek'in şöyle bir sözü var: Boş bir kağıtta bir ağacın hayatı vardır. Benim cümlem o hayattan daha önemli değilse yazmam.
Yani kitap için acele ettiğinizi düşünüyorum. Bir blog açıp yazmayı denemelisiniz. Şayet yazdıklarınız ilgi çekerse o zaman kitap için çalışmalara başlamalısınız.
Bir de işin şu boyutu var. Yazmak ama ne? Şiir mi, hikaye mi, deneme mi, roman mı? Belki denemede başarılısınızdır da hikâyede diretiyor ve yeterince başarılı olamıyorsunuzdur. Bence akacağınız mecrayı yirmili yaşların ortalarında daha iyi farkedeceksiniz. Peki o yaşlara kadar bekleyecek miyim diye bir soru aklınıza gelebilir. Hayır, beklemeyeceksiniz, okuyacaksınız. Dolmadan taşamazsınız. Hiç şiir okumayan bir insan yazdığı her şiir benzeri şeyi şiir zanneder. Ancak usta şairleri okudukça şiirin ne olduğunu öğrenir ve klişe sulara yanaşmaz. Tıpkı ticarette bir işe girişmeden önce pazar araştırması yapmak ve o işi daha önceden yapmış kişilerden fikir almak gibi.
Yazı hayatınızda başarılar diliyorum. yolunuz açık olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Güzel yorumun için teşekkürler ağabey.
www.turkcetemalar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
blog yazarlığı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
92, (%99)
Alıntı bölümü güzel olmuş. Devamını merak ettim bak şimdi :)