Aynı şeyi ben de yaşıyorum. Ama şunu da söylemeliyim. Wmaraci'da epey kontrol ettiğim paylaşılan siteler var. Ya da bikaç gün/ay/yıl önce destek istenmiş, soru sorulmuş ve paylaşılmış siteler var. Hemen hemen hepsini kontrol ediyorum ve görüyorum ki 10 siteden bir tanesi anca halen yayına devam ediyor. Bazen ise yayına devam eden o 1 site terkedilmiş kasaba gibi aylardır kimse uğramamış ve yeni bir yayını olmamış.

İşte garip gördüğüm şey bundan sonra başlıyor. Neden yüzlerce baktığım siteden birkaç açık ve onlar da kapanma noktasına geliyor? En hevesli ve büyük yatırımlar yaptığını söyleyen arkadaşlar dahi kapatmışlar sitelerini. Mesela bir siteye övgüler gelmiş ve arkadaş özel kodlama yaptırıp özel editörler tuttuğunu söylemiş. Merak ettim girdim bir baktım site kapalı, domain bile düşmüş alanı yok.

Sonra diyorum ki, galiba bu iş tamamen holdinglerin, çok ama çok parası olan dev şirketlerin işi. Yani "30bin-50 bin sermayem var ne sitesi açayım?" sorusunu soranların işi değil. Diğerlerini artık siz düşünün.

Ha ayrıca, gerçekten yıllardır işini devam ettirip büyüyen ve gerçekten iş yeri şekilde para kazandıran bir sitem var diyeni de görmedim henüz. Wmaraci'nın bu aşamalara nasıl geldiğini merak ediyorum aslında. Keşke (Facebook, Google, Mynet vb.) birçok sitenin yaptığı gibi belgesel tarzı bir şey hazırlasa ve tecrübelerini anlatarak forumunda saatlerce vakit geçirenlere yol gösterse Nonloser