Kanka, öncelikle genel bir bilgi vereyim;
Televizyonlarda gördüğümüz kimi zaman izlediğimiz, kimi zamansa kanal değiştirdiğimiz ve dizi diye tabir ettiğimiz şeyin adı aslında dizi filmdir. Yani dizi film olarak sınıflandırdığımız kavram aslında konu üzerinde örneklendirildiği gibi, yalnızca Kurtlar Vadisi dizisinin beyaz perdeye aktarıldığı film yapıtlarıyla gerçekleşmez. Böyle bir algı aslında yanlış bir algıdır.
* Peki bu domainle ne yapılır?
Yukarıdaki tanımlamamdan hareketle, güzel bir dizi portalı kurabilirsin. Bu portalda dizilerle ilgili tanıtım, fragman gibi yayınlar sunabilirsin. Telif haklarını ihlâl etmek, hukuksal anlamda sıkıntı çekmek gibi kaygılar taşıyacaksan bu proje gayet idealdir.
Ama eğer [COLOR=Red]böylesine bir proje gelir ve hit anlamında beni tatmin etmez[/COLOR], dersen;
O zaman piyasadaki yerli ve yabancı tüm dizileri izleteceğin bir dizi izleme, hatta hem dizi hem de film izleme sitesi açabilirsin. Dizimag'ın sahibinin şu anki durumu meçhul, zamanında site kapatıldı ve büyük cezalar aldı. Şimdi de bu sektörde Dizilab yanılmıyorsam zirvede. Dâhil olmasam da bilgim var.
Online dizi/online film izleme siteleri rekabetli ancak kazanç bakımından tatmin edicidir. Tek sıkıntı telif hakları yönünden film şirketleriyle başına gelebilecek belaları göğüsleyip göğüsleyemeyecek olmandır. Domaini ve hosting hizmetini yurtdışında, anonim olarak barındırman ve siteyi de VPN veya Proxy ile yönetmen bir kaçış yolu olabilir.
Kısaca bu domainle bunları yapabilirsin. Hayal gücüne güveniyorum! :p