Merhaba arkadaşlar 2 gün önce Google webmaster araçlarında bulunan hızlandırılmış mobil sayfalar için amp sistemini siteme kurmam gerektiğini öğrendim.

Ardından AMP eklentisi ile AMP özelliğini kurdum. Facebook Instant Articles & Google AMP Pages by PageFrog eklentisiyle de amp sayfama biraz style verdim.

Fakat bir sorunum var;

Dün Google Webmaster Araçlarından kontrol edince 6 sayfada amp hatası olduğunu belirtiyordu bende heralde bu sayfalara özel bir durumdur diye düşünerek umursamadım. Bugün bana AMP Sayfalarınızdaki Hataları Düzeltin şeklinde bir mail geldi ve 100'e yakın sayfamda aynı hata görünüyor. Diğer sayfalar içinde muhtemelen kontrol edince amp hata mesajı gönderecektir.

Hata İçeriği;

Yasak Öznitelik:

http://i.hizliresim.com/ZkV4M0.png





Ekran görüntüsünü verdiğim hatada siteadi/konuadi/amp şeklinde olan sayfayı geliştirici modunda açıp hatayı tespit etmem söyleniyor fakat bunu nasıl yapacağımı maalesef bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.


Hata Konusunda Benim Düşüncem;

Arkadaşlar ben içerik sayfalarıma reklam eklemek için ADMAN eklentisini kullanıyorum. Bu eklenti normal içerik sayfalarının dışında AMP sayfalarına da reklam kodlarını eklemeye çalışıyor ve bence bu hatalar eklentinin bu sayfaya kodları çalışmasa bile eklemesinden kaynaklanıyor.

ADMAN eklentisini kaldırabilirim fakat birebir aynı reklam yerleşimini bu eklenti olmadan yapabilir miyim bilmiyorum. Hata sebebinin bu eklentiden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmem gerekiyor.

Site adresim: purtukal.com Sitedeki herhangi bir makaleye girip url adresinin sonuna /amp yazarak makalenin AMP sayfasına ulaşabilirsiniz.

Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Arkadaşlar sorun çözüldüğü için konuyu güncelliyorum. Tahmin ettiğim gibi sorun ADMAN eklentisinden kaynaklanıyormuş, eklenti içerik sayfalarına, galeri sayfalarına ve amp sayfalarına otomatik reklamları ekliyordu ve bu durum amp hatası almama sebep oluyormuş.

ADMAN eklentisini kaldırıp adsense kodlarını wordpress tema düzenleme kısmındaki .php sayfalarına kendim elle ekledim. Konu ortası reklam yerleşimi içinde Wp İnsert eklentisini kullanmaya başladım.

Bugün webmaster araçlarından kontrol edince 200 küsür sayfamın düzgün şekilde amp dizine eklendiğini gördüm. Hatalı sayfalarda kısa süre içerisinde tekrar kontrol edilip düzeltilecektir diye tahmin ediyorum :)